Ми у Facebook
13.01.2014, 17:16

Обережно на дорогах: на Рівненщині прогнозують погіршення погодних умов

В України спостерігається поступове погіршення погодних умов: сніг, мокрий сніг, що супроводжуються сильним вітром, на дорогах ожеледиця.
За повідомленням Гідрометцентру, 14 січня вночі та вранці в північних, східних областях та Приазов'ї місцями невеликий сніг; в Криму сніг, хуртовини, пориви вітру 15-20 м/с, в горах місцями 25 м/с.

15 січня дощ з мокрим снігом очікується в західній частині країни.

16 січня вночі на всій території країни, вдень у східних, Дніпропетровській, Запорізькій областях та у Криму мокрий сніг, на півдні з дощем.

Погода на Рівненщині: зима наступає зі Скандинавії

Нагадаємо, на 13 січня по всій Україні Гідрометцентр оголосив штормове попередження. Пориви вітру місцями сягали 15-20 м/с, на дорогах подекуди ожеледиця.

Зважаючи на несприятливі погодні умови, ДАІ нагадує автовласникам про особливості експлуатації транспортних засобів у зимовий період. Вирушаючи в дорогу, перевірте технічний стан авто, зверніть особливу увагу на стан зовнішніх світлових приладів транспортних засобів, склоочисників, обігрівачів салону. Не забувайте про встановлення на своїх автомобілях шин з зимовим малюнком протектору, подбайте про запас палива.

Крім стандартних предметів (аптечки, вогнегасника, знака аварійної зупинки, балонного ключа, буксирувального тросу, запасного колеса і домкрата), вам можуть стати у нагоді додатковий комплект теплого одягу, ліхтар на батарейках, дроти "прикурювання", скребок для скла та щітка, свічки, сірники, невеличка лопата. Не забувайте про зарядний пристрій до мобільного, гарячі напої в термосі, запишіть номери телефонів чергових частин ДАІ та аварійних служб.

Неухильно дотримуйтеся Правил дорожнього руху: не перевищуйте швидкість, користуйтеся пасками безпеки, дотримуйтесь безпечної дистанції та правил паркування (аби не заважати роботі снігоприбиральної техніки). З особливою обережністю рухайтеся по мостам та естакадах, відмовтеся від ризикованих маневрувань. В умовах недостатньої видимості, рухайтеся з увімкненим ближнім світлом фар чи протитуманними ліхтарями. Про це повідомили у прес-службі Департаменту ДАІ МВС України.

Зима-2014: прогнози погоди [+Відео]

За різкого погіршення погодних умов, по можливості утримайтеся від поїздок на власному транспорті, особливо на далекі відстані. Якщо ж все ж таки виїхати вкрай необхідно, будьте особливо уважними та обережними за кермом. Не нехтуйте власною безпекою та безпекою пасажирів, уважно стежте за прогнозами синоптиків та дотримуйтесь порад Державтоінспекції. Якщо під час руху ви побачили, що хтось потрапив у скрутне становище через негоду, викличте на допомогу ДАІ або аварійні служби.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ