Ми у Facebook
14.01.2014, 16:48

ТОП улюблених пісень: Що співають українці на заході та сході ОПИТУВАННЯ

Найулюбленішими піснями українців є «Червона рута», «Миллион алых роз» та «О Боже, какой мужчина».
У рамках проекту «Народний ТОП», який проводить соціологічна група «Рейтинг», визначили кращих з кращих. Цього разу питання звучало «Назвіть Ваші ТРИ найулюбленіші пісні».

Визначити улюблені пісні українців виявилось досить складно. Під час опитування респонденти назвали близько 800 пісень, це при тому, що чверть – не змогли визначити свою улюблену пісню. Для того, аби скласти рейтинг серед 800 названих, було виділено ТОП-30 найпопулярніших пісень та розраховано вагу кожної з них у структурі ТОП-30.

Отже, згідно з результатами дослідження, найулюбленішою піснею українців є «Червона рута» (питома вага у топ-30 складає 14,3%). Також серед улюблених пісень: «Чорнобривці» (5%), «Одна калина» (4,3%), «Несе Галя воду» (4,1%), «Ой, смереко» (3,9%), «Миллион алых роз», «Хуторянка», «Рідна мати моя» та «Катюша» (по 3,6%), «Айсберг», «День Победы» (по 3,3%), «О Боже, какой мужчина» (3,2%), «Черемшина» та «Ой, на горі два дубки» (по 3%).



ТОП-14: Новорічні та зимові пісні на Новий рік 2014 [+Відео]



За названими улюбленими піснями було виділено ТОП-30 найпопулярніших виконавців і розраховано вагу кожного з них у структурі ТОП-30.
Таким чином, найбільш популярними виконавцями є С. Ротару (питома вага у топ-30 складає 14,3%) та А. Пугачова (11,2%). У репертуарі С. Ротару найпопулярнішою піснею є «Червона рута», серед пісень А. Пугачової – «Миллион алых роз» та «Айсберг».



Також у структурі ТОП-30 популярних виконавців можна виділити С.Михайлова (8,4%), Океан Ельзи (4,7%), Г.Лепса (4,2%), Ані Лорак (4,1%), Т.Повалій (3,6%), М.Круга та групу "Любе" (по 3,5%), М.Баскова (3,2%) і М.Гнатюка (3,1%).



На Заході популярнішими, ніж у решті регіонах, є «Червона рута», «Хуторянка», «Ой, смереко», «Ой, на горі два дубки» та «Водограй». Серед виконавців – С.Ротару, Океан Ельзи, М.Гнатюк, В.Івасюк та Н.Яремчук. У Центрі – «Рідна мати моя», «Несе Галя воду», «Всё для тебя» та «Розпрягайте, хлопці, коні». Серед виконавців – Г.Лепс, Е.Ваенга, О.Білозір та О.Газманов.

В Північному регіоні більш улюбленими є пісні: «Ой, у вишневому саду», «Ніч яка місячна», «Черемшина», «Надежда», «Белые розы». Серед виконавців – Океан Ельзи, Н.Матвієнко, ТІК, Алиса, Madonna.



Настрій потрібно налаштовувати!



Мешканці Сходу і Донбасу частіше інших обирали такі пісні як «Катюша», «Ой, мороз, мороз», «Смуглянка», «Ах, какая женщина» та «День Победы». Більш популярні виконавці на Сході: А.Пугачева, С.Михайлов, Ані Лорак, Н.Басков і С.Трофимов. На Донбасі – М.Круг, М.Шуфутинский та М.Боярский.

У Південному регіоні люблять такі пісні як «Айсберг», «Лаванда», «А белый лебедь на пруду». Більшою популярністю серед виконавців користуються Т.Повалій, Любэ, М.Кристалинская.



Чоловіки частіше надають перевагу таким пісням як «Ой,смереко», «День Победы», «Розпрягайте, хлопці, коні», «Смуглянка», «Ой, чий то кінь стоїть», «Шарманка», «Рюмка водки на столе». Улюбленими виконавцями серед чоловіків є Любэ, Океан Ельзи, М.Круг, В.Высоцкий.

Жінки – «Червона рута», «Одна калина», «Чообирають рнобривці», «О Боже, какой мужчина», «Айсберг», «Миллион алых роз», «Лаванда». Серед жінок більш популярні такі виконавці як С.Ротару, А.Пугачева, С.Михайлов, Ані Лорак, Т.Повалій, Натали.

Назвіть ваші найулюбленіші страви: що найбільше люблять на заході та сході

Зі збільшенням віку зростає популярність таких пісень, як «Червона рута», «Катюша», «Одна калина», «Ой, мороз, мороз». Сучасні пісні «О Боже, какой мужчина», «Белые розы», «Шарманка», «Всё для тебя» є улюбленими серед молодого покоління та людей середнього віку.



Ті, хто вважають рідною мовою українську, надають перевагу таким пісням як «Червона рута», «Несе Галя воду», «Ой, смереко», «Рідна мати моя», «Ой, на горі два дубки», «Ой, чий то кінь стоїть». Серед тих, хто вважає рідною обидві мови, популярні «Одна калина», «Чорнобривці», «Ніч яка місячна», «Айсберг», «Розпрягайте, хлопці, коні».

Російськомовні респонденти частіше відзначали наступні пісні: «Катюша», «Ой, мороз, мороз», «Смуглянка», «День Победы», «Миллион алых роз», «Ах, какая женщина».



У Дубенському замку звучатиме класична музика



У структурі улюблених пісень українців більшість (53%) російськомовні, 39% – україномовні, 8% – іноземні.

Популярну музику значно більше слухають жінки. Народні пісні більше люблять на Заході (27%), Півночі (16%) та Центрі (17%).



Аудиторія дослідження: населення України віком від 18 років і старші
Вибіркова сукупність: 2000 респондентів
Помилка репрезентативності дослідження (з ймовірністю 0,95): для значень близьких до 50% похибка становить не більше 2,2%, для значень близьких до 30% - не більше 2%, для значень близьких до 10% - не більше 1,3%, для значень близьких до 5% - не більше 1%


А які Ваші ТРИ найулюбленіші пісні?
Приєднайтеся до народного ТОПУ і висловіть свою думку у коментарях.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ