Ми у Facebook
14.01.2014, 16:28

Залізничні квитки через інтернет: корисна інформація для пасажирів

Купувати квитки на поїзди зі студентською знижкою через сайт «Укрзалізниці» студенти зможуть з 1 липня. Як заявив заступник генерального директора «Укрзалізниці» Павло Чекалов, до цього часу буде підготовлена Єдина електронна база даних Міністерства освіти і науки, яка реєструє всіх студентів.
Із введенням цієї послуги для студентів Інтернет-продажі квитків через сайт booking.uz.gov.ua можуть вирости на 8-10%, вважає заступник гендиректора «Укрзалізниці». «Студенти — категорія населення, яка активно користується Інтернет-сервісами. Враховуючи це, всі студенти, які купують квитки за пільгою, можуть стати потенційними клієнтами нашої онлайн-системи», — додав Павло Чекалов.

Загалом, як повідомляє Інформаційно-аналітичний бюлетень Кабінету міністрів України, за 2013 рік майже 5,2 млн. пасажирів, тобто 8,5% від загального пасажиропотоку, забронювали і оформили проїзні квитки через Інтернет. Тоді як у 2012 році цією послугою скористалися 2,1 млн. чоловік. За 12 днів січня 2014 року через Інтернет було оформлено вже 336,5 тис. квитків.

Укрзалізниця запровадила нові бланки квитків [+Фото]

Також зростає кількість оформлених електронних квитків. З моменту впровадження послуги через онлайн-систему продажу офіційного сайту «Укрзалізниці» (booking.uz.gov.ua) було реалізовано 395,5 тис. електронних квитків. Із самостійно роздрукованими електронними квитками пасажири можуть прямувати на посадку у вагон, оминаючи залізничну касу. Вже на 158 поїздів різних напрямків можна купити електронні квитки.

Укрзалізниця: як користуватися електронними квитками

Нагадаємо, що нещодавно "Укрзалізниця" також запровадили оновлені бланки квитків - змінився колір посадкових документів та розташування інформації на них. А з 1 жовтня минулого року "Укрзалізниця" ввела можливість оформляти поїздку з однією пересадкою на одному бланку квитка.











На правах реклами