Ми у Facebook
14.01.2014, 18:21

Бюджет-2014: українців уже лякають затримками зарплат

У четвер, 16 січня, Верховна Рада України має розглянути державний бюджет на 2014 рік. Лідер "Свободи" Олег Тягнибок заявив, що опозиція не голосуватиме за бюджет до виконання вимог Майдану. Натомість Партія регіонів заявляє, що опозиція блокує бюджетний процес і називає такі дії "злочинними"
У Партії регіонів кажуть, що заради задоволення своїх політичних амбіцій опозиція готова залишити країну без бюджету. На думку регіоналів, яку оприлюднила прес-служба партії, "опозиційні вожді захищають виключно свої політичні та кар'єрні інтереси". Партія регіонів вимагає від опозиції розблокувати роботу парламенту, надати можливість для безперешкодного прийняття державного бюджету, фінансового забезпечення всіх соціальних зобов'язань держави перед громадянами. "Напередодні Дня Соборності та Свободи України вимагаємо від опозиції припинити провокаційні дії, спрямовані на розвал країни, розкол українського суспільства", - йдеться в заяві, яку цитує "Українська правда".

Зміни до Податкового кодексу з 1 січня 2014

Раніше лідер фракції"Свобода" Олег Тягнибок повідомив, що опозиція не буде голосувати за держбюджет, поки не виконані вимоги Майдану. "Проміжні рішення, як-от ухвалення б'юджету на 2014 рік, за який, звісно, опозиція в жодному разі не буде голосувати, нічого не дадуть, поки не буде вирішено стратегічне питання зміни системи влади. Ситуація буде загострюватися і може завершитися реальною катастрофою", - застеріг він.

Пенсії в 2014 році: новини від Пенсійного фонду

Опозиція запропонувала голові Верховної Ради Володимиру Рибаку переконати президента Віктора Януковича в необхідності залагодити політичну кризу, заявив лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк на брифінгу лідерів фракцій у вівторок. Яценюк наголосив що попри двомісячні акції протесту влада не реагує на вимоги народу на вулицях. "У нас поки що нема діалогу. Є монолог людей, які вимагають справедливості, і стіна непорозуміння й мовчання збоку Януковича", - сказав лідер фракції "Батьківщина". "Ми попросили Рибака: ідіть до Януковича і поясніть йому, що проблема сама собою не розсмокчеться, і що ми стоїмо на порозі нової хвилі протистояння", - додав опозиціонер. За словами Яценюка Янукович не хоче звільняти уряд, тому що не може збалансувати інтереси Партії регіонів, які для нього важливіші за державні. "Хоча він міг би вирішити політичну кризу, яку сам же і створив", - підкреслив опозиційний політик.

Яценюк дає Януковичу десять днів

Тим часом керівник Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко прогнозує ухвалення Державного бюджету на 2014 рік на цьому тижні. За головний фінансовий документ проголосують депутати від фракції Партії регіонів, Комуністичної партії та позафракційні народні обранці, припустив політолог в ефірі телеканалу БТБ. «Я думаю, що і правляча фракція - Партії регіонів, і їх союзники зроблять все можливе, щоб бюджет був ухвалений», - зазначив він. Експерт додав, що всі розуміють, які проблеми можуть очікувати країну в разі подальшого затягування бюджетного процесу, в тім числі і депутати від КПУ, і позафракційні. І це стане одним з головних аргументів Партії регіонів, щоб залучити їх до голосування. «Якщо бюджет не буде проголосований - це ланцюжок проблем, зокрема і соціальних: можуть бути затримки із виплат зарплат або непідвищення зарплат там, де це заплановано, і т. д. Враховуючи ці проблеми, комуністи, скоріш за все, проголосують за цей бюджет. Так що голосів вистачить, і на цьому бюджетне питання буде закрите», - зазначив Фесенко. «Як тільки бюджетний комітет ухвалить цей документ - відразу він буде винесений на пленарне засідання і скоріш за все буде проголосований остаточно», - додав політолог.

Рівне: бізнесменів і політиків запрошують обговорити можливості і загрози 2014 року





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини