Ми у Facebook
15.01.2014, 10:07

До ювілею Шевченка на Рівненщині відремонтують дороги

Віртуальні подорожі, туристичні проекти, вечори романсів, флеш-моби, поетичні марафони, презентація небачених вишивок та інші оригінальні дійства й акції для дітей і молоді. Так на Рівненщині відзначатимуть 200-річчя з дня народження Великого Кобзаря.
Підготовку до ювілею в районах Рівненщини розпочали ще торік. Тим часом нині під час відеоселекторної наради в.о. голови облдержадміністрації Анатолію Юхименку розповіли про заходи, які запланували.

Як повідомляє прес-служба РОДА, невдовзі в навчальних закладах області стартує тематична естафета. Тим часом, вже нині школярі стали учасниками творчих конкурсів, присвячених Тарасові Шевченку.

Рівненським учням про Шевченка розкажуть письменники

Крім того, до дня народження генія, яке цьогоріч з ініціативи Президента України Віктора Януковича відзначатимуть на державному рівні, в тих районах Рівненщини, де побував видатний поет, хочуть розробити туристичні маршрути та відремонтувати дороги, аби залучити у ці місця якомога більше мандрівників.

До святкування долучаться і культурно-дозвіллєві комлекси чи не усіх населених пунктів. Місцеві творчі колективи готують вечори з виставами, віршами, а також піснями та романсами на слова Тараса Шевченка.

Рівненська область подарувала астраханській школі погруддя Тараса Шевченка [+Фото]

Основні шевченківські заходи традиційно відбудуться безпосередньо 9 березня, у день народження генія. Тим часом кожен район готує і свої «родзинки», якими планує виділитись, запам’ятатись і дати поштовх до відкриття Шевченка підростаючому поколінню.





На правах реклами