Ми у Facebook
16.01.2014, 18:04

Синоптики обіцяють після Водохреща -20С

Із 19 по 24 січня в Україні очікується похолодання. Температура в деяких областях сягатиме 20 градусів морозу.
Як повідомив директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда, друга половина зими, так само, як і перша, характеризуватиметься нетривалими періодами похолодань та значною кількістю опадів у вигляді мокрого снігу та дощу.

“Що стосується другої половини січня, то ми чекаємо достатньо сильного похолодання, хоча до 18 січня збережеться погода з невеликим мінусом вночі і плюсовою температурою вдень. У період з 19 по 24 січня очікується похолодання у Північних, Центральних та Східних областях України, особливо це буде стосуватись Чернігівської, Сумської, Харківської та Луганської областей, де температура може сягати -20 градусів, в той час, як в інших Північних та Центральних областях до 10-16 градусів морозу. На Півдні та Заході України буде до 5-10 морозу. Поступове потепління очікується з 29 по 31 січня”, - повідомив Кульбіда.

Погода на Рівненщині: зима наступає зі Скандинавії

За його словами, ускладнення погодних умов пов’язане із випадінням снігу, хуртовинами та ожеледицею на дорогах.

Найхолоднішим періодом зими 2013-2014 років буде перша декада лютого, заявив Кульбіда.

“Попередня оцінка ситуації у лютому дає підстави стверджувати, що ймовірно, найхолодніший період - це буде перша декада лютого, в той час як у другій та третій декаді лютого можна орієнтуватись на температурний режим, що буде вищим за норму для цього періоду”, - повідомив Микола Кульбіда.

Яким буде рік Коня: Прогноз погоди в Україні на 2014 +ІНФОГРАФІКА

Він також відзначив, що друга половина зимового періоду в Україні буде дещо складнішою з точки зору забезпечення роботи наземного транспорту комунального господарства, збільшення витрат на енергоносії в період похолодання.





На правах реклами