Ми у Facebook
17.01.2014, 16:30

Рівненщина: стане відомо ім'я "Учителя року-2014"

У Рівному стартував другий етап Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2014». Цього разу боротись за право називатись кращим педагогом в області зголосилось 40 учасників з різних районів краю.
Нагадаємо, що конкурс «Учитель року» на Рівненщині започаткували 23 роки тому. Він набув статус державного у 1996 році. Його традиційно проводять у три етапи: міський, обласний та всеукраїнський.

Особливістю цьорічного конкурсу є нова номінація для керівників загальноосвітніх навчальних закладів. Таким чином, змагаються педагоги у п’яти номінаціях - «Директор школи», «Початкові класи», «Світова література», «Географія» та «Трудове навчання».

На Рівненщині стартує конкурс «Учитель року-2014»

Усього організатори освітніх змагань підготували шість завдань, які і покажуть хто буде кращим педагогом в області. Вчителі проведуть урок, пройдуть тестування з фахової майстерності та захистять власні педагогічні ідеї.

- Такий конкурс – це не лише можливість для учителя вкотре продемонструвати багаторічну працю, а й перейняти педагогічний досвід колег. До того ж, увага журі буде прикута й до неординарних та інноваційних підходів занять з учнем, - наголошує начальник обласного управління освіти і науки Рівненської ОДА Григоріяй Таргонський.

Оцінює професійність вчителів компетентне журі, у складі якого і освітяни, і науковці, і методисти. Хто стане переможцем на обласному рівні буде відомо вже наприкінці січня. Тоді п’ятеро лідерів з кожної номінації представлятимуть Рівненщину на Всеукраїнському етапі змагань, який відбуватиметься у березні.

До слова, вчителі, які здобудуть першість у кожній номінації на обласному рівні отримають грошову винагороду в розмірі двох посадових окладів. А за перемогу в останньому етапі педагог буде удостоєний почесного звання «Заслужений учитель України».





На правах реклами