Ми у Facebook
18.01.2014, 00:02

Президент підписав скандальні закони

Прес-служба президента повідомила, що Віктор Янукович підписав закони, які ВР проголосувала у четвер.
Так Янукович підписав закон про внесення змін до Закону "Про судоустрій і статус суддів" та процесуальних законів щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян". Цей закон більш за все критикували - пише "Українська Правда"

Він також підписав закон №731-VІІ щодо усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань. Цим законом від відповідальності звільняється в тому числі Беркут, який побив людей на Майдані незалежності та на Банковій.

Закони, за які руками проголосували у Верховній Раді

Також підписано закон щодо відповідальності за адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі", який зокрема машинам їздити в кількості, більшій ніж 5 машин.

Крім того, президентом було підписано закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності за вчинення адміністративних правопорушень під час проведення футбольних матчів";

Він також підписав зміни щодо безоплатної правової допомоги щодо відтермінування набрання чинності положеннями пункту 6 розділу VI "Прикінцеві та перехідні положення";

Верховна Рада прийняла Держбюджет 2014

Янукович також підписав зміни до Податкового кодексу щодо звільнення від обкладення податком на додану вартість операцій із ввезення на митну територію України природного газу".

Крім того він підписав закон №728-VІІ "Про внесення зміни до статті 297 Кримінального кодексу щодо відповідальності за осквернення або руйнування пам'ятників, споруджених в пам'ять тих, хто боровся проти нацизму в роки Другої світової війни - радянських воїнів-визволителів, учасників партизанського руху, підпільників, жертв нацистських переслідувань, а також воїнів-інтернаціоналістів та миротворців";

Також Янукович підписав закон №729-VІІ "Про внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за заперечення чи виправдання злочинів фашизму.

Рибак підписав скандальні закони і відправив Януковичу

Як відомо, у четвер парламентська більшість ухвалила з порушенням процедур кілька законів, які утискають низку прав громадян і посилюють для влади можливість карати учасників акцій протесту й інших незгодних із діями влади.

Серед запроваджених змін – повернення кримінального переслідування за "наклеп" і внесення до Кримінального кодексу статті про "екстремістську діяльність", яка визначається дуже широко.





На правах реклами