Ми у Facebook
18.01.2014, 10:49

Рівняни вийдуть на Майдан проти диктатури

Цієї неділі, 19 січня, у Рівному відбудеться чергове Народне Віче, що пройде під гаслом "Ні диктатурі!".
Активісти рівненського Євромайдану закликають рівнян прийти на майдан Незалежності й висловити рішучий протест проти дій парламенту й Президента, які своїми останніми рішеннями фактично узаконили в Україні диктатуру.

Президент підписав скандальні закони

Заява рівненського Євромайдану:

"16 січня 2014 року Верховна рада з грубими порушеннями прийняла закони, якими представники провладної більшості (партія регіонів та комуністів) хочуть забрати гарантовані Конституцією України права людей, зокрема: на мирний протест та свободу слова, на вільне висловлення своїх політичних поглядів, критику уряду, акції громадянської непокори, та ввести тотальну цензуру. Відтепер злочинцем може бути визнаний кожен громадянин України, який незадоволений діями влади.

Прийняттям протиправних законів депутати зняли будь-яку відповідальність з правоохоронців винних у побитті мирних протестуючих 30 листопада. Бюджет України на 2014 рік замість забезпечення соціальних потреб простих громадян передбачає хороше життя лише для представників влади та тих, хто їх охороняє.

Цим самим депутати відмовилися від основних демократичних принципів та виступили проти бажання свого народу вільно користуватись свободою слова, зборів і об'єднань та мати гідне життя в своїй країні. Це спроба державного перевороту.

Зважаючи на загрозливу політичну ситуацію, що склалася в Україні, ми, представники громадськості Рівненщини вимагаємо:

1. Не підписання президентом України законів прийнятих 16 січня. (заява складена до моменту підписання Януковичем законів - прим. авт.)
2. У випадку підписання Вікторем Януковичем протиправних законів виразити всенародну недовіру президенту та парламенту.
3. Представники опозиційних парламентських партій та позафракційні депутати повинні всіма можливими способами боротися та домогтися виконання Конституції України та дотримання демократичних прав та свобод громадян України.
4. Опозиційні лідери повинні домовитись та висунути єдиного кандидата, єдину команду, сформувати та озвучити єдину програму дій, оголосити страйк.

Народне Віче відбудеться на майдані Незалежногсті у Рівному й розпочнеться о 13.00.





На правах реклами