Ми у Facebook
19.01.2014, 17:47

Народне віче на Євромайдані у Києві: план дій опозиції [+Відео]

План дій від опозиції складається з трьох пунктів – створення Народної ради, висловлення недовіри та відставки Віктора Януковича та створення нової Конституції. Про це під час Народного віче на Євромайдані у Києві 19 січня заявив лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк.
"Мусимо утворити Народну Раду з числа народних депутатів. Тож перше рішення – створення такої Ради. Підтримується?", - спитав лідер фракції "Батьківщина" у Верховній Раді України Арсеній Яценюк у присутніх на Євромайдані. "Так!", - заявили учасники акції, повідомляє "Українська правда". "Друге – Народна Рада має отримати легітимність від українського народу. Друге – підтвердження повноважень Народної Ради. Третє – формування нової Конституції. Ми маємо повернутися до Конституції 2004 року. Ні діктатурі Януковича! Ми розпочинаємо народне голосування про недовіру і відставку Януковича", - заявив Арсеній Яценюк. "Жодного разу народ не писав свою Конституцію. Ми оголошуємо про початок Конституційних зборів. Народ починає писати свою Конституцію", - додав політик. Окрім того, лідер фракції "Батьківщина" заявив, що у Києві досі немає легітимної влади. "Починаємо народне голосування про обрання Київміськради та мера Києва. Владу – народу!", - заявив Арсеній Яценюк. Також він звернувся до всіх органів місцевого самоврядування із закликом створити загони народної самооборони, боротися із злочинністю і корупцією на місцях. "Після створення Народної ради України має бути створений Народний уряд, який приведе Україну до ЄС, зупинить диктатуру Януковича і буде урядом європейської України. Такий наш план дій", - підсумував Арсеній Яценюк.

Як заробляють на Євромайдані: ляльки-мотанки та банки з повітрям [+Фото]

Тим часом лідер партії "УДАР" Віталій Кличко заявив: "Ми оголошуємо дострокові президентські вибори. Про це ще буде голосування, ми його проведемо". Також Віталій Кличко запевнив: "Ми завітаємо до президента і поставимо йому ультиматум: він нас буде чути чи ні? Вже 2 місяці стоїть Майдан, а він робить вигляд, що його не існує". "Сьогодні питання - переможе Янукович чи Україна?, - звернувся Кличко до Євромайдану. - Україна переможе! Янукович з купкою людей зібралися приватизувати країну. Не вийде!", - заявив лідер "УДАРу". Також він звернувся до правоохоронців: "Переходьте на бік людей. Ви дали присягу, в першу чергу - народу і ви повинні його захищати".

Рівненський активіст звинувачує міліцію у брехні

Також Арсеній Яценюк відповів на заклик активістів Євромайдану назвати ім'я єдиного лідера супротиву від опозиції - це український народ. Відповідаючи на питання про лідера, Яценюк заявив – "Тут є лідер. Це український народ". "Щойно хтось перетворить чи оголосить цю боротьбу боротьбою за лідерство між політиками – я назву його провокатором", - додав він. "Хто закликає до штурму адміністративних приміщень - теж є провокатором. Зрозумійте, зайти в приміщення – не значить отримати владу. Ми маємо діяти мирним шляхом, злагоджено, як європейський народ", - заявив Арсеній Яценюк.

Народне віче "Ні диктатурі" на Євромайдані Рівного: фото

Лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок, виступаючи на Євромайдані у Києві 19 січня, заявив: "Ми повинні негайно почати процес формування народних органів влади. Народної Ради, народного уряду, народного київського міського голови і Київської міської ради", - зазначив політик. Він також закликав для легітимізації цих органів "зібрати мільйони підписів громадян України", цитує політика ТСН.ua.



Фото прес-служби ВО "Свобода"





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ