Ми у Facebook
20.01.2014, 10:37

20 січня - Собор Пророка Іоанна Предтечі

Наступного дня після Водохреща православна церква відзначає день святого Богоявлення Собор чесного і славного пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього Іоанна.
У Православній Церкві встановлений звичай на наступний день великих Господніх та Богородичних свят згадувати тих святих, які найближчим чином послужили даному священній події в історії.

Наступного дня після Святого Богоявлення (Водохреща) Церква шанує того , хто послужив справі хрещення Христового, поклавши свою руку на главу Спасителя.

Хреститель Іоанн, найбільший з пророків, завершує історію Церкви Старозавітної і відкриває епоху Нового Завіту. Святий пророк Іоанн засвідчив про пришестя на землю Єдинородного Сина Божого, Який прийняв людську плоть.



19 січня, православна церква святкує Хрещення Господнє (Водохреща)

Іоанн Предтеча сподобився хрестити Його у водах Йордану і свідчив таємниче Явище Пресвятої Трійці в день Хрещення Спасителя. Родич Господній по матері, син священика Захарії і праведної Єлисавети, Предтеча Господній народився шістьма місяцями раніше Ісуса Христа. Архангел Гавриїл провістив про його народження в храмі священика Захарії.

Іспрошенний молитвами благочестивої пари, до похилих років позбавленої дітей, немовля Іоанн був виконаний благодаті Святого Духа. Врятований від смерті, яка спіткала немовлят у Віфлеємі, він зріс в дикій і безплотної пустелі, готуючи себе до пророчого служіння строгим постом і молитвою.




16 січня вшановуємо пам'ять пророка Малахії


У віці близько 30 років святий Іоанн вийшов на проповідь покаяння на берег Йордану, щоб своєю проповіддю приготувати народ до прийняття Спасителя світу. Своє життя святий Іван Предтеча завершив мученицьки. Він викрив царя Ірода в беззаконне співжитті з Іродіадою, за що був ув'язнений і обезголовлений. Святе тіло Іоанна Предтечі було поховано його учнями в самарійському місті Севастії, де здійснилося злодіяння.

За матеріалами Рівненської єпархії УПЦ КП.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ