Ми у Facebook
20.01.2014, 13:21

У Рівному відкриють виставку авторських ляльок

Сьогодні, 20 січня, о 15 годині у Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці відбудеться презентація виставки авторських ляльок Ірини Зайцевої.
Довідка

Зайцева Ірина Валеріївна народилася 21 листопада 1965 року у Харкові. В 1989 році закінчила Харківський політехнічний інститут ім. Соколова. З 1992 року працює в Рівненській ЗОШ № 23 вчителем трудового навчання.

Виготовленням ляльок почала займатися у 1990 році. За цей період створено більше як 100 образів ляльок. В її доробку - більше тисячі автентичних ляльок.



Сьогодні у Рівному відбудеться особливий день народження


Серед найпопулярніших такі як Полісяночка, Бурштинова, Попелюшка, Україночка, Різдвяна, Масляна, ангели, нерозлучники.

До слова, Ірина Зайцева є автором найбільшої в Україні ляльки. Лялька висотою 1 м 60 см вже потрапила до книги рекордів України. На створення "іграшки" у майстрині Ірини Зайцевої пішло півроку часу і кілометри ниток.

Ірина Валеріївна учасниця етнофестивалів організованих Національним музеєм архітектури і побуту України в с. Пирогово (Київська обл.), в с. Пересопниця, м. Корець, м. Сарни, м. Кузнецовську, м. Київ (фестиваль «Від столиці бурштинового краю до столиці України»). Її ляльки були представлені на етнофестивалях у Польщі: в с. Дубовичі церковні та м. Забже.

Постійний учасник «Алеї творчості» та «Музейних гостин» у м. Рівному. Виставка експонується у відділі мистецтв з 9.00 до 19.00 щоденно (крім п’ятниці).





На правах реклами