Ми у Facebook
20.01.2014, 17:20

Єдиний рецепт, про який можна говорити - це політичний діалог

Весь світ з хвилюванням спостерігає за дуже складною і небезпечною ситуацією, що зараз відбувається на вулиці Грушевського у Києві.
Оцінити події зараз, коли вони на наших очах відбуваються, непросто, але сказати, що подібні події можуть призвести до людських жертв як з боку тих, хто зараз прийшов на Грушевського, так і з боку правоохоронних органів – необхідно.

І сказати, що тільки політичне взаєморозуміння може вивести з цього глухого кута, теж необхідно саме на тлі цих подій. Адже люди на Майдані різні збираються - менш радикальні, більш радикальні, і природно, єдиний рецепт, про який можна говорити - це політичний діалог, від якого опозиція втікає вже два місяці.

Ми поцікавилися думками з приводу ситуації у Києві в місцевих авторитетних політиків та відомих громадських діячів:

Олексій Губанов: „Очевидним стало те, що опозиція більше не контролює ситуацію на Майдані, хоча й брала на себе такі зобов’язання. Мирна акція перетворилася на протизаконні масові заворушення. Опозиційні лідери, так само, як і рядові учасники, повинні понести кримінальну відповідальність за вчинення погромів на вулиці Грушевського.”

Михайло Жаровський: „Події, що відбуваються на вулиці Грушевського у Києві - загроза безпеці і свободі в Україні! Боже, дай сили Президенту та правоохоронцям захистити країну від кровопролиття! Молимося за них та підтримуємо щиро!”

Богдан Масовець: „ Хіба дві тисячі безмозких націоналістичних фанатиків, що трощать центр Києва, палять автобуси та жбурляють у міліцію „коктейлі Молотова” можна назвати Народом України? Хіба повинна українська влада нести за їх протиправні дії відповідальність перед світовою громадскістю? Хіба це хоч якось схоже на мирну акцію? Це ж повне безглуздя... Опозиція абсолютно втратила контроль над людьми на Майдані. Їх виступи просто висміюють, а заклики не слухають. Влада повинна прийняти радикальні дії щодо нормалізації ситуації на вулиці Грушевського та обов’язково адресно покарати винних у сутичках з міліцією.”

Михайло СЛОБОДЗЯН, paparacio.rv.ua





На правах реклами