Ми у Facebook
21.01.2014, 13:51

У Рівному зафіксували сказ

З початку року ветеринари зафіксували на Рівненщині два випадки сказу у собак, один із них — у Рівному.
Жителі Басового Кута у Рівному помітили, що з їхнім собакою щось негаразд, він став кволим і перестав їсти. Ветеринар, якого викликали господарі, запідозрив, що у пса — сказ. Спеціалісти управління ветеринарної медицини помістили собаку в клітку й наглядали за його поведінкою, й за кілька днів тварина померла.


У Рівному відкриють новий дитсадок


- Собаку не тримали на прив'язі, й оскільки подвір’я виходить до озера Басів Кут, він часто вибігав з двору до водойми, — розповідає начальник головного управління ветеринарної медицини в Рівненській області Микола Романюк. — Ми вже давно помітили, що на Басовому Куті водяться лисиці. Імовірно, хвора на сказ лисиця й напала на пса, адже на його тілі були сліди від зубів. Зараз на Басовому Куті встановлено карантинні обмеження. Усіх собак та котів у сусідніх господарствах ми щепили від сказу, людей попередили, щоб подбали про власну безпеку. Загрози для мешканців Басового Кута немає. На щастя, той собака людей не покусав.


60% будинків у Рівному потребують капітального ремонту


До слова, у 2013 році ветеринари зафіксували 23 випадки сказу у тварин, вони покусали 16 людей. Жодного випадку захворювання людини на сказ за останні п’ять років на Рівненщині не було зафіксовано.





На правах реклами