Ми у Facebook
22.01.2014, 09:37

Як судили "мітингувальників Грушевського": три "справи під копірку" [+Фото]

Суд залишив під вартою на 60 днів трьох активістів, випускників Національного університету "Острозька академія" - Юхима Дишканта, Артура Ковальчука та Дмитра Москальця. Попри те, що вироки виносили в різних судах, вони виявилися "під копірку" однаковими.
Ввечері, можна сказати навіть вночі 21 січня, відбулися три засідання щодо затриманих активістів Євромайдану Юхима Дишканта, Артура Ковальчука та Дмитра Москальця, яких звинувачують у організації масових заворушень. Хлопцям інкримінують ст. 293, 294, 295 Кримінального кодексу (Групове порушення громадського порядку, Масові заворушення, Заклики до вчинення дій, що загрожують громадському порядку).

Першим закінчилося засідання суду у справі Юхима Дишканта. Суддя Дарницького райсуду Наталія Кириченко залишила випускника Національного університету "Острозька академія" Юхима Дишканта під вартою на 60 діб.

Випускника Острозької академії, затриманого на Євромайдані, залишили під вартою [+Фото]

Суддя у справі Артура Ковальчука знаходилася у нарадчій кімнаті близько півгодини. В результаті винесли рішення таке ж, як і у попередньому випадку, - Артура залишили під вартою на 60 днів, поки хлопець буде в лікарні. Нагадаємо, що у нього зламаний ніс.

- У суді над Дмитром Москальцем допитали усіх свідків. На суд прийшли друзі активіста та двоє народних депутатів. Суд пішов до нарадчої кімнати і оголосив рішення: 2 місяці тримання під вартою, - пише "Українська правда".

Судове засідання у справі Юхима Дишканта. <br />
Фото facebook
Судове засідання у справі Юхима Дишканта.
Фото facebook

Ще одного "в'язня Євромайдану" залишили під вартою

Три різні суди винесли однакові рішення щодо трьох активістів Євромайдану. А тим часом друзі та просто небайдужі активісти думають, як допомогти хлопцям. Активне обговорення плану дій відбувається у мережі facebook.



- Інформація та план дій на 09:00.
- Дмитро та Юхим пребувають у Лук’янівському СІЗО. Артур у лікарні
- Гроші надходять. Дякуємо! Через тиждень закінчиться термін карантину в СІЗО - і з хлопцями можна буде бачитись (попередня інформація.не підтверджено представниками СІЗО)
- Адвокати працюють,задіюють всіх можливих людей. Не турбуйте їх без вагомих причин. Якщо буде потрібна допомога - нас повідомлять.
- Зараз їдемо до СІЗО передавати речі хлопцям
- Ми можемо допомогти! Для цього потрібно знайти свідків з Майдану.
Від свідка потрібні контакти. Потрібне свідчення,що хлопців бачили на Майдані, опис їхніх дій. "Лже-свідки" не потрібні
, - написала у мережі facebook у групі "Допомога хлопцям, яких безпідставно затримали 20 січня" Natalija Shapoval.





На правах реклами