Ми у Facebook
24.01.2014, 10:42

Робота у Рівному: нові можливості у 2014 році

Проблеми з працевлаштуванням у Рівненській області існували завжди, адже у нашому регіоні кількість людей, які хочуть працювати, значно перевищує кількість робочих місць. З цим, як може, бореться обласний центр зайнятості, тому для вирішення деяких очевидних проблем у 2014 році заплановано ряд нововведень.
І першим із них є інформування молоді про можливості працевлаштування в сільській місцевості.

У сучасному прогресивному суспільстві виникають проблеми з тим, що молоді спеціалісти не хочуть йти працювати в село. Адже, на їхню думку, там мало розвитку, та й перспектив значно менше, ніж у місті. З цими стереотипами вирішив боротися Рівненський обласний центр зайнятості.

Мало хто знає, що у 2013 році було запроваджено нововведення стосовно стимулювання молодих людей до працевлаштування на селі. Такими стимулами стала дотація в розмірі 10 мінімальних заробітних плат та оплата державою місця проживання працівника. Ще одним позитивом є і те, що якщо молода людина пропрацює в селі більше 10 років, житло переходить у її власність.

Коли затвердять бюджет Рівненщини?

Директор Рівненського обласного центру зайнятості Іван ТКАЧУК розповідає: “У 2014 році заплановано ще більше сприяння для розвитку малого та середнього бізнесу. Якщо підприємці при створенні нових робочих місць змушені будуть взяти кредит, то відсотки по кредиту сплачуватимуться центром зайнятості”.

Також інноваціями у роботі обласного центру зайнятості є стимулювання створення дистанційних робочих місць. Важко знайти роботу, якщо ти маєш дитину до трьох років, вже не кажучи про ситуацію, коли ти опікуєшся дитиною-інвалідом. Тому, значним заохоченням до працевлаштування молодих мам має стати зменшення суми єдиного соціального внеску для роботодавця, який створив нове робоче місце з дистанційної праці. Таким чином батьки отримують можливість працювати, перебуваючи вдома.


У рівненських вишах немає грошей на зарплату


Також у 2014 році планується розширення переліку осіб, які мають право на отримання ваучера на навчання. Зокрема, додатково (для осіб, яким виповнилося 45 років та які мають страховий стаж не менше 15 років), буде запропоновано ваучер:

- одному із батьків в період отримання допомоги по догляду за дитиною до 3 років;
- особам, звільненим з військової служби (крім строкової), зі служби в органах ВС, державної пожежної охорони та інших органів, які не набули права на військову пенсію.

Вартість ваучера — 10 прожиткових мінімумів для працездатних осіб. На підставі документа здійснюються перепідготовка, спеціалізація, підвищення кваліфікації за професіями та спеціальностями згідно з пріоритетними видами економічної діяльності (затвердженими Кабінетом міністрів України), здобуття освіти на базі вже здобутого освітньо-кваліфікаційного рівня.

В обласному центрі зайнятості наголошують: “Завжди можна знайти можливість самореалізації, головне — мати прагнення до того, щоб його знайти”.





На правах реклами