Ми у Facebook
24.01.2014, 13:50

Під час штурму Чернівецької ОДА постраждав голова облради

У Чернівцях під час штурму будівлі адміністрації травмовано голову обласної ради Михайла Гайничеру. Про це заявив заступник голови облради Валерій Манілич.
Фото http://molbuk.ua

Як повідомляє ТСН, у Гайничери поранена голова ззаду, але травма не дуже серйозна.

Крім того, повідомляється, що з-під будівлі Чернівецької облради декількох активістів забрала "швидка" - у них травми голови та очей через газ.

Зранку під облрадою зібралося близько 500 активістів. Як повідомив Молодий буковинець, протестувальники виламали бічні двері, виламали та розбили кілька вікон. Розбили вікна на центральних дверях, зняли табличку "Чернівецька обласна ОДА", викинули міліцейські щити, які прикривали вхідні двері.

У приміщення ОДА пустили 20 протестувальників для переговорів. До людей на вулиці тричі виходив голова облдержадміністрації Михайло Папієв. Він говорив, що заяву на звільнення писати не збирається.

У той час, як голова ОДА Папієв спілкувався з активістами, міліціонери застосували сльозогінний газ та кинули в натовп гранати з газовою сумішшю. розпочалася штовханина, під час якої, ймовірно, і постраждав голова Чернівецької облради. Сесію облради закрили, навіть не ухваливши порядок денний, повідомляє ТСН.

У Рівному мітингувальники захопили облдержадміністрацію

Кількість людей біля Чернівецької облради збільшується, - зараз їх близько 5 тисяч, пише Українська правда.

О 13.55 працівники ОДА покинули приміщення, міліція також, - повідомив МБ.

Як відомо, 22 січня мітингувальники зайняли ряд обласних адміністрацій, зокрема у Львові, Рівному, Тернополі та Івано-Франківську. У Черкасах міліція вночі відбила ОДА, затримані 58 осіб.





На правах реклами