Ми у Facebook
26.01.2014, 19:24

На Рівненщині через протистояння на Грушевського перенесли конкурс краси

На невизначений термін перенесли проведення конкурсу краси і талантів "Гальшка року" в Національному університеті "Острозька академія" з огляду на протистояння у Києві, жертвами якого стали і випускники університету.
Як повідомила керівник Культурно-мистецького центру Національного університету "Острозька академія" Дар'я Швая, з ініціативою перенести проведення конкурсу "Гальшка року" на пізніший час виступили самі студенти. Ідею підтримали на засіданні ректорату, вирішивши обмежити проведення розважальних заходів на час гострого протистояння у столиці, що супроводжується арештами і людськими жертвами.

Нагадаємо, випускників Національного університету "Острозька академія" - Юхима Дишканта, Артура Ковальчука та Дмитра Москальця минулого тижня звинуватили в організації масових заворушень у Києві. Суд залишив їх під вартою на 60 діб. Друзі хлопців переконані, що звинувачення є безпідставними.

Як судили "мітингувальників Грушевського": три "справи під копірку" [+Фото]

Ректор Національного університету “Острозька академія”, професор, Герой України Ігор Пасічник від імені професорсько-викладацького складу, Асоціації випускників, Братства спудеїв звернувся до суддів, міліції, народних депутатів щодо заарештованих випускників вишу з такими, зокрема, словами: “Нам вкрай важко повірити у причетність цих молодих людей до організації масових заворушень, участь в радикальних, екстремістських діях. Це талановиті молоді люди, які ще за часів навчання зарекомендували себе творчими, талановитими, відкритими, дружелюбними особистостями. Вони ніколи не мали проблем ні з дисципліною, ні з навчанням. Навпаки, своєю поведінкою вони були прикладом законослухняності й активної, творчої самореалізації”.

Звернення ректорату Острозької академії до представників влади стосовно арешту трьох випускників

Нагадаємо, конкурс краси і талантів "Гальшка року" мав відбутись у Острозькій академії 30 січня. Тепер дату проведення конкурсу не визначено. Проте, інтернет-голосування на порталі OGO.ua продовжується, і його переможниця, як і було обіцяно, отримає під час фіналу конкурсу диплом, приз і титул "Гальшка "ОГО". Ми сподіваємось на швидке мирне вирішення нинішніх гострих політичних суперечностей і справедливе вирішення долі випускників Острозької академії, які стали жертвами нинішнього конфлікту. А отже, віримо, що зовсім скоро свято краси і талантів відбудеться, а християнські цінності добра, любові, миру і порозуміння, які лежать в основі виховної концепції Острозької академії, восторжествують, як прагнуть того мільйони українців незалежно від політичних переконань.

ДИВИТИСЬ ФОТО УЧАСНИЦЬ І ГОЛОСУВАТИ





На правах реклами