Ми у Facebook
26.01.2014, 20:38

Нардеп-регіонал з Рівненщини підписав звернення про відставку уряду [+ТЕКСТ ЗАЯВИ]

Фото facebook Юрій Благодир

Народний депутат з Рівненщини Юрій Благодир, який є членом Партії регіонів, підписав звернення про відставку уряду Азарова, повернення до парламентсько-президентської форми правління, скасування законів 16 січня та амністію учасників масових заходів.
Звернення до народних депутатів опублікував на своїй сторінці у facebook нардеп-регіонал з Рівненщини Юрій Благодир. Крім нього це звернення підписали ще 16 народних обранців. Серед них - В. Литвин, І. Єремеєв, В. Мошенський, В. Тимошенко, Л. Сергієнко, С. Івахів, М. Рудьковський, С. Мартиняк, В. Атрошенко, Ю. Благодир, Ю. Шаповалов, С. Лабазюк, К. Ващук, В. Пилипишин, Н. Поплавський, В.Балога, В.Петьовка.

Звернення до народних депутатів України

Держава та суспільство роз’єднані. Реальною є загроза розколу України. Вона фактично на облоговому становищі. Життя в ній зупиняється.
Громадянський конфлікт переростає у громадянську війну. У протистоянні гору взяло право сили. Ціна цьому – людські життя. Прірва між інститутами влади і народом стає неподоланою.

Штурм Запорізької ОДА: є поранені [+Фото]

За такої загрозливої обстановки Верховна Рада не може і надалі залишатися несамостійною, поділеною на два непримиренних табори з протягуванням через неї законів, примушуванням до цього депутатів. Це лише посилює суспільне невдоволення.

Сьогодні той момент, коли кожен депутат повинен усвідомити свою персональну відповідальність за недопущення подальшого розвитку драматичних подій в Україні. Сьогодні момент обов’язкового вибору для кожного з нас.

Верховна Рада має взяти на себе головну відповідальність за країну. І це вимагає її консолідації, зняття внутрішнього протистояння, налагодження діалогу для невідкладного прийняття необхідних рішень, виключивши можливість введення надзвичайного стану в країні.
З цією метою створюємо депутатське об’єднання, яке буде всіляко сприяти організації такої роботи. Головне зараз надати переконливі, правдиві відповіді суспільству на всі поставлені ним питання.

Яценюк погодиться на пропозицію очолити уряд у разі підписання Угоди з ЄС та звільнення політв'язнів

Ключові з них:
- Відставка Кабінету міністрів України;
- Скасування законів, проведених через Верховну Раду України 16 січня 2014 року, окрім Закону про Державний бюджет України на 2014 рік;
- Прийняття політичного рішення про повернення до парламентсько-президентської форми правління;
- Прийняття Закону про реальну амністію усіх учасників подій, пов’язаних з масовими акціями протесту;
- Після прийняття вищезазначених рішень ВР - здійснення зустрічних кроків щодо звільнення адміністративних будівель, розблокування урядового кварталу з відведенням спецпідрозділів.

Верховна Рада, починаючи з 28 січня, повинна працювати у режимі пленарних засідань аж до врегулювання політичної кризи в Україні. Для цього необхідно узгодити та затвердити чіткий план такої її роботи.

У разі готовності Верховної Ради діяти у такий спосіб, пропонуємо сторонам конфлікту взяти публічні зобов’язання утримуватися від силових зіткнень, інший незаконних рішень та дій, привести вже прийняті рішення до вимог Законів і Конституції.
Закликаємо народних депутатів, незалежно від партійних чи фракційних зобов’язань, об’єднати зусилля.

Ми зобов’язані спільними зусиллями відвезти загрозу від України, не допустити нових жертв, дати людям і країні гарантію законності й справедливості.

Ми реально оцінюємо ризики нашої ініціативи, коли має місце таке жорстке протистояння. Тому розуміємо свою відповідальність за кожного, хто погодиться об’єднатися з нами.

Всім народним депутатам, які підтримають дане звернення, пропонуємо зібратися завтра, 27 січня 2014 року о 13:00 в приміщенні Комітету ВРУ з питань національної безпеки і оборони (вул. Садова, 3а).





На правах реклами