Ми у Facebook
27.01.2014, 17:00

8 причин полюбити і 3 причини розлюбити солярій

Похмурих днів узимку набагато більше, ніж нам того хотілося і ніж потрібно для нашого організму. А від нестачі сонця всі ми стаємо дратівливими і смутними. Жіночий Клуб розповідає про плюси та мінуси штучної засмаги в солярії.
Організм без всякого опору «здається» грипу, ГРВІ та іншим інфекціям, про колір шкіри краще не згадувати? А є дуже простий і доступний спосіб «підвищити» красу, настрій і повернути шматочок літа, коли до нього ще довгих три місяці - піти в солярій.

Існує, як стверджують медики, як мінімум, вісім причин полюбити солярій.

Перша. Штучні ультрафіолетові промені, як і натуральні, стимулюють утворення в організмі вітаміну D, без якого неможливе повноцінне засвоєння кальцію і фосфору, що відповідають за зміцнення м'язів, кісток і загоєння ран.

Лікування варикозу

Друга. Ультрафіолетові промені активізують дихальний процес, обмін речовин, кровообіг, ендокринну діяльність.

Третя. Восени та навесні, коли захисні сили організму на межі, ультрафіолетові промені допомагають протистояти застудним захворюванням.

Четверта. Ультрафіолетові промені, що випромінюють ендорфіни - «гормони щастя», дозволяють боротися зі стресом, покращують настрій і відновлюють душевну рівновагу.

Як доглядати за обличчям взимку

П'ята. Дуже корисні ультрафіолетові промені всім, хто страждає на шкірні захворювання: екземою, псоріазом, висипом вугрів ... Однак самолікуванням займатися не варто. Перш, ніж відправлятися в солярій, краще проконсультуватися з лікарем.

Шоста. Засмага в солярії прекрасно готує бліду після зими шкіру до активного літнього сонця. Якщо ви збираєтеся до моря навесні, кілька сеансів перед поїздкою не завадять.

Горіхами по холестерину

Сьома. Засмага в солярії вважається менш шкідливою для шкіри, ніж природна, адже штучне сонце не містить агресивних ультрафіолетових променів типу B і не загрожує опіком. І випромінювання в солярії можна підібрати залежно від типу шкіри.

Восьма. Двадцятихвилинний сеанс в солярії дорівнює декільком (!) годинам, проведеним під палючим сонцем на пляжі.

Однак, існує і як мінімум три причини, щоб обходити солярій десятою дорогою.

Псоріаз – хвороба не заразна

Перша. Є цілий ряд захворювань - гіпертонія, цукровий діабет, порушення в роботі щитовидної залози, мастопатія, навіть невеликий збій в жіночій статевій сфері, загострення багатьох хронічних захворювань, очні хвороби (глаукома, катаракта), при яких штучна засмага протипоказана.

Друга. Збираючись у солярій, пригадайте, які ліки ви останнім часом приймали. Якщо серед них були антибіотики, різні протизаплідні гормональні засоби, бісептол, деякі сечогінні препарати, засоби, що знижують тиск (ті, які викликають підвищену чутливість до сонячного світла), то це може спровокувати запальні процеси на шкірі.




Третя. Надмірна любов до ультрафіолету загрожує раком шкіри. Цій хворобі все одно, де ви «перебрали» ультрафіолету - на пляжі або в солярії. Тому лікарі рекомендують не зловживати засмагою, а якщо вже ви жити не можете без солярію, то відвідувати його треба не частіше 50 разів на рік.

Жіночий Клуб бажає усім рівняночкам бути здоровими та гарними!

Посмішка дня

- Коханий, бажаєш провести ніч із симпатичною мулаткою?
- Авжеж!
- Тоді давай гроші на солярій!





На правах реклами