Ми у Facebook
27.01.2014, 23:09

У Криму заборонили "Свободу"

Таке рішення прийняла 27 січня Президія Верховної Ради Криму.
Документ має назву "Про заходи щодо сприяння охороні порядку і громадської безпеки на території Автономної Республіки Крим". "Заборонити в установленому порядку на території Автономної Республіки Крим діяльність та символіку ВО "Свобода" та інших формувань радикального характеру як загрозу національній єдності, громадській безпеці та правопорядку і вимагати від Міністерства юстиції України негайно вирішити питання про припинення їхньої діяльності на підставі статті 37 Конституції України та статті 5 Закону України "Про політичні партії в Україні" , - сказано в тексті рішення.

Раніше, як нагадує "Українська правда", в Чернівецькій, Тернопільській та Івано-Франківській областях заборонили діяльність Партії регіонів.

Нардеп Олег Осуховський: "Загони самооборони будуть постійно діяти"

На Народному вічі на майдані Просвіти у Рівному 26 січня також вимагали заборонити діяльність Партії регіонів і КПУ на території Рівненщини.

Карта захоплення обласних адміністрацій в Україні

Довідка
ВО "Свобода" було засноване в 1991 році як Соціал-національна партія України, а нинішню назву отримало в 2004 році. Очолює ВО "Свобода" народний депутат Олег Тягнибок. Уповноваженим представником фракції "Свободи" у Криму є народний депутат Едуард Леонов.





На правах реклами