Ми у Facebook
28.01.2014, 18:15

"Палаючий січень" очима рівненського фотохудожника Сергія Бусленка [+Фото]

28 січня у приміщенні рівненського фотоклубу "ЧАС" відбулося відкриття фотовиставки відомого рівненського фотохудожника Сергія Бусленка під назвою "Палаючий січень".
Основна серія робіт датована днем протистояння, яке відбулося на Майдані 22 січня, коли беркутівці пішли в наступ на людей, а ті в свою чергу відбивали атаку силовиків.

Автор представив 90 світлин з гарячих київських подій, ще 5 фото Сергію Бусленку для виставки надав його друг.

- Я був у Києві й днів 10 тому, але "Палаючий січень" – це світлини саме того страшного дня та декількох наступних, коли настало тимчасове перемир’я. Прикро, що в цей час столиця нашої країни, яка надзвичайно красива, знаходиться у такому стані. Знімати подібні композиції було тяжко, мої друзі з-за кордону, передивившись мої знімки, дуже шкодують, що таке відбувається у нас, - розповідає автор фотовиставки.



БІЛЬШЕ ФОТО У МЕДІАГАЛЕРЕЇ

Відчув Сергій Бусленко й справжню небезпеку, коли під час активного протистояння люди почали палити автомобільні скати, й димова завіса закрила "Беркуту" поле огляду.



- Я тоді відійшов трохи убік, але сталося так, що легкий порив вітру прибрав "завісу" й відразу почали лунати постріли. Біля мене стояв мені невідомий журналіст, у сумку якого потрапила куля. М’яко кажучи, трошки неприємно було чути свист цієї кулі, яка пролітала зовсім поряд... Потрібно врегульовувати оті всі процеси у мирному діалозі, народ не повинен страждати, проливати свою кров та помирати, - наголошує Сергій Бусленко.



БІЛЬШЕ ФОТО У МЕДІАГАЛЕРЕЇ

- Я радив би усім, у кого є можливість, з’їздити й просто відчути дух Майдану, ту взаємопідтримку, толерантність, ту єдність народу... це все вражає, я дійсно відчував гордість за людей, за націю країни!



Побачити "Палаючий січень" на власні очі можна буде щодня впродовж навтупних двох тижнів у рівненському фотоклубі "ЧАС”, що за адресою вул. Соборна, 15.






На правах реклами