Ми у Facebook
29.01.2014, 01:22

Королеву Великобританії Єлизавету II викрили в надмірних витратах

Парламент Великобританії розкритикував королівську сім’ю за неефективне планування бюджету. До такого висновку прийшов, зокрема, парламентський комітет з контролю за витрачанням державних коштів (Public accounts committee), пише Lenta.ru з посиланням на ЗМІ.
Представники комітету викрили королівський двір в ухиленні від заходів економії, які взяли державні установи через фінансову кризу. Витрати королеви за останні шість років скоротилися всього на п’ять відсотків. При цьому держслужбам доводилося скорочувати до третини витрат. Крім того, палаци, що належать королівській сім’ї, знаходяться в жалюгідному стані, і поки невідомо, скільки грошей буде потрібно на їх відновлення.

Для вирішення фінансових труднощів депутати запропонували королеві частіше пускати туристів у Букінгемський палац під час її відсутності. Комітет запропонував використовувати кошти, які можна отримати від збільшення кількості туристів, на установку енергозберігаючого обладнання і ремонт палаців.

У 2013 році королева отримала 31 мільйон фунтів (51,5 мільйона доларів) з державного бюджету. При цьому Букінгемський палац додатково витратив 2,3 мільйона фунтів (3,8 мільйона доларів) з власних резервів. Зараз, за даними парламенту, ці резерви опинилися на рекордно низькому рівні і складають всього мільйон фунтів (1,7 мільйона доларів), зазначає The Daily Telegraph. При цьому в 2001 році королева мала накопиченнями на 35 мільйонів фунтів (58,1 мільйона доларів).





На правах реклами