Ми у Facebook
29.01.2014, 12:22

Як звітуватися з податку на прибуток за 2013 рік

Подавати річну декларацію необхідно протягом 60 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного року, у 2014 році граничний термін подання 3 березня.

Базовим податковим (звітним) періодом з податку на прибуток є календарний квартал або календарний рік. Всі платники податку на прибуток повинні звітувати до контролюючих органів за підсумками звітного року. Подавати річну декларацію необхідно протягом 60 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного року, у 2014 році граничний термін подання 3 березня.

Винятком є платники податку на прибуток, в яких доходи за останній рік перевищують 10 млн грн (ті, що сплачують авансові внески з податку на прибуток), які за підсумками звітного року отримали прибуток, а за перший квартал поточного року не отримали прибуток або отримали збиток, та платники, які за підсумками звітного року не отримали прибуток або отримали збиток, а за перший квартал поточного року отримали прибуток, повинні подати декларацію з податку на прибуток за підсумками першого кварталу, першого півріччя, трьох кварталів та за рік і перерахувати авансові внески з цього податку відповідно до пункту 57.1 Податкового кодексу. Граничний термін подання квартальної декларації з податку на прибуток за 2013 рік – 10 лютого 2014 року.

За підсумками 2013 року слід звітувати за новою формою податкової декларації з податку на прибуток підприємства, яка затверджена наказом Міндоходів від 30.12.13 р. №872 та зареєстрована в Мін'юсті 20.01.14 р. за №103/24880 і набула чинності з 24.01.2014 р.

Нова форма податкової декларації з податку на прибуток підприємства удосконалена відповідно до змін Податкового кодексу. В новій декларації враховані нові правила обліку цінних паперів, передбачена можливість самостійного виправлення помилок за авансовими внесками з податку на прибуток, коригування податкових зобов'язань платника податків для цілей трансфертного ціноутворення.

Про це повідомили в Інформаційно-комунікаційному відділі ГУ Міндоходів у Рівненській області.





На правах реклами