Ми у Facebook
31.01.2014, 11:01

Сесія Рівненської обласної ради 31 січня

31 січня має відбутись друге пленарне засідання чергової сесії Рівненської обласної ради. Кореспондент OGO.ua передає з місця події.
11.00. У сесійній залі - фото загиблих активістів Євромайдану і список депутатів обласної ради з позначенням їхньої позиції щодо вимог Майдану.

11.05. У залі - народні депутати України Олег Осуховський, Микола Кучерук, Валентин Королюк. Нікого з керівництва облради в президії поки що немає. Нагадаємо, напередодні голову облради Юрія Кічатого госпіталізували з інсультом.

У голови Рівненської обласної ради інсульт

11.13. Присутні 34 депутати. Для того, щоб засідання було правомочним, потрібна присутність 41 депутата. У президії немає жодного з керівників облради. Представник апарату облради пояснює депутатам, що за таких умов проводити сесію не можна.

11.15. Присутні в залі активісти Майдану вигукують: "У нас революція, і проводити сесію потрібно сьогодні".

Депутатів від Партії регіонів на сесії немає. Присутні опозиціонери обуруюються: мовляв, керівництво ради обіцяло забезпечити явку регіоналів на сесію.



11.23. Керівник апарату облради Микола Яцюк пояснює обуреним присутнім, що у функції виконавчого апарату облради не входить забезпечення явки депутатів... З'ясовують причини його відсутності на роботі минулої п'ятниці, коли депутати намагались скликати позачергову сесію.

11.26. Виступає активіст рівненського Майдану, голова обласної ОУН Роман Коваль. Звинувачує відсутніх депутатів у тому, що вони переховуються. Присутні вигуками вимагають забезпечити їхню явку на сесію.

11.28. Представник Майдану, виступаючи з трибуни облради, пропонує знайти методи, щоб забезпечити явку відсутніх депутатів. Роман Коваль каже, що як лікар готовий поїхати до голови облради Юрія Кічатого, аби з'ясувати його стан здоров'я нині.

11.29. Присутні вимагають у прес-секретаря обласної організації Партії регіонів Алли Івойлової пояснити причини відсутності на сесії депутатів-регіоналів. Вона відповідає, що не може надати таку інформацію...



11.32. Активістка Майдану Надія Степаненко: "Нехай Василь Берташ і депутати-регіонали з'являться до сесійної зали протягом години, інакше нехай складають свої депутатські повноваження".

11.34. Голова обласної Народної ради Михайло Кирилов пропонує працювати в режимі пленарного засідання міжфракційного об'єднання "Народна рада". Нагадаю, саме так працювали депутати облради 27 січня.

11.35. Представник виконавчого апарату облради зачитує два листи. Перший - від голови ОДА Василя Берташа до голови облради Юрія Кічатого про утворення депутатського об'єднання "Європейський вибір".

11.38. Також представник апарату зачитує лист про те, що на депутатів від Партії регіонів чиниться тиск. Каже, що голова облради Юрій Кічатий госпіталізований з інсультом, а заступник голови облдержадміністрації Олексій Губанов зламав руку під час штурму ОДА.



11.43. На трибуні облради - народні депутати України: першим слово бере Олег Осуховський, далі - Микола Кучерук.

11.50. Микола Кучерук закликає розшукати відсутніх депутатів, у тому числі з допомогою ЗМІ. Відбулась повторна реєстрація. Присутні 38 депутатів. Пропонують розпочати роботу попри брак кворуму (потрібен 41 депутат).

11.54. Хвилина мовчання за жертвами Майдану.

12.01. Виступили депутати облради Роман Василишин та Степан Павлюк. Пропонують продовжувати роботу в рамках засідання міжфракційного об'єднання "Народна рада". Роман Василишин посилається на слова Василя Берташа про те, що в понеділок потрібно буде сісти за стіл переговорів...

12.02. Депутат облради Юрій Супрунюк пропонує подзвонити Василю Берташу, щоб сісти за стіл переговорів уже сьогодні.

12.05. Активіст ГО "Майдан" Олексій Хахльов пропонує сформувати переговорну групу, щоб сісти за стіл переговорів з головою облдержадміністрації Василем Берташем уже сьогодні.

12.10. Проголосували за те, щоб розглядати всі питання порядку денного.

12.11. Проголосували за створення групи для переговорів з Василем Берташем.

12.12. Обговорюють склад переговорної групи.

12.13. Щойно 33 депутати проголосували за те, щоб до складу переговорної групи, яка має вести перемовини з головою РОДА Василем Берташем, увійшло по одному депутату від кожної фракції плюс голова виконкому обласної Народної ради народний депутат України Микола Кучерук.

12.16. Утворили робочу групу для проведення переговорів із Василем Берташем - по п'ять представників від облради і від громадськості. Зараз робоча група має зібратись і обговорити план переговорів.

12.18. У сесійній залі облради оголошено перерву до 14 години.






На правах реклами