Ми у Facebook
01.02.2014, 20:45

Правильно вживаємо НЕкорисні продукти

Ці продукти поширені дуже широко, без них не уявляє життя жодна людина. І все ж, якщо ви стали прихильником здорового, правильного харчування, від щоденного споживання «ворогів» організму необхідно відмовитися. Хоча б на час.
Сіль
В ідеальному харчуванні сіль майже не вживається, а також зводяться до мінімуму солоні огірки, помідори, гриби тощо, виключаються хрустка картопля, солоні крекери, деякі сири та інші пересолені продукти. Квашена капуста з мінімумом солі допускається, коли немає інших джерел вітамінів.



Цукор
У принципі, трав'яний чай з цукром чи з варенням в якості окремої їжі іноді можна дозволити, але у поєднанні з іншою їжею солодке рішуче протипоказано. З'їдений з крохмалями або білками, цукор викликає гнильні бродіння. Фрукти - потужне джерело лугу, але з цукром вони стають такими ж потужними джерелами кислоти. Варення, джеми та інші "живі" вироби на основі цукру - продукти, які потрібно їсти потроху, у вигляді ласощів.



Одна маленька баночка кока-коли містить 10 чайних ложок цукру. Баночка на день протягом 10 років - і цукровий діабет вам забезпечений. Ризик розвитку ожиріння збільшується приблизно на 50% з кожною додатковою порцією солодкого газованого напою в день.

Як правильно їсти горіхи?

Маргарин, штучні жири
Маргарин представляє суміш тваринних і рослинних жирів, підданих гідрогенізації - насичення молекул жирних кислот атомами водню. Трансізомери (мутовані молекули жирних кислот), частка яких у маргарині досягає 40%, підвищують рівень холестерину в крові, порушують нормальну роботу клітинних мембран, сприяють розвитку судинних захворювань, негативно позначаються на статевій потенції.

Худнемо без шкоди

Консерви
Це мертві продукти. М'ясні і рибні консерви до того ж перенасичені сіллю і консервантами.



Хімічні напої
Пам'ятайте, кращий з усіх напоїв - чиста вода! Харчові барвники, консерванти, що містяться в «неонових» напоях - джерело ксенобіотиків (стійких речовин). Їх накопичення в клітинах, особливо, жирових, служить причиною синдрому хронічної втоми, зниження імунітету, приводить до функціональних розладів систем організму.

Чистимо організм

М'ясопродукти глибокої переробки
До них належать усі ковбаси, а також копчена риба, шинка, копчена грудинка. Мабуть, багато хто погодиться, що варену ковбасу сьогодні важко навіть назвати продуктом. Сосиски за якістю трохи краще, але і вони не можуть служити стерпною їжею. У копченостях багато дражливих речовин і солі, вони досить відчутно "б'ють" по травним й органам виділення і дуже сильно закислюють кров.

Корисні продукти для жінок

Смажені продукти
При смаженні утворюються отруйні і канцерогенні речовини (особливо, коли жир з пательні пускають в хід по кілька разів). Якщо все ж доводиться щось обсмажувати, то краще це робити тільки на топленому маслі. Рум'яні скоринки, такі апетитні і смачні, надзвичайно важко засвоюються і сприяють гастритам, колітам, виразкам, захворюванням печінки і нирок.

Спеції
Оцет, перець, томатні соуси, гірчиця, маринади та інші гострі або кислі приправи покликані "поліпшити" смак страв. Так, вони чудово справляються з поставленим завданням, але при цьому сильно дратують травні і видільні органи, заважають їх нормальній роботі і сприяють багатьом хворобам. Такі подразники припустимо вживати лише в мікродозах і, зрозуміло, не постійно.

Несвіжі овочі
Вони не тільки не корисні, але можуть викликати отруєння. Це ж стосується вчорашніх салатів. Приготований салат вже через півгодини втрачає половину своєї цінності. Більш того, у ньому починають посилено розвиватися мікроорганізми (особливо, якщо заправляти сметаною або майонезом), а нітрати активно перетворюються на нітрити. Тому ніколи не готуйте про запас п'ятилітрову каструлю салату. Краще приготувати добавку, ніж вживати шкідливу суміш.



Майонез
Це висококалорійний продукт, більш ніж на 65% складається з жиру. У ньому міститься велика кількість натрію і холестерину. Надлишок натрію зменшує надходження поживних речовин у клітину, уповільнює вихід продуктів обміну речовин, знижує активність клітин. Холестерин, як відомо, є основним фактором ризику виникнення атеросклерозу.

Сухофрукти, оброблені консервантами та вибілювачами
Дієтологи не рекомендують сухофрукти, оброблені розчином сірчистої кислоти або сірчистим газом. А за технологією, подібній обробці у нас піддають яблука, груші і абрикоси. Курага без двоокису сірки має більш темний, майже коричневий, до бурого, колір. Оброблені сухофрукти бажано замочувати на кілька хвилин у теплій воді, тоді більша частина двоокису сірки перейде у розчин.



Дізнатися ще більше про шкідливу їжу на наших столах Жіночий Клуб радить на зустрічі 4 лютого в клубі ВІВАСАН, де своїми знаннями та порадами з вами, любі рівнянки та рівняни, поділяться спеціалісти з харчових технологій та консультант зі здорового харчування.

Фото з сайтів www.smorodinka.net, www.e-pitanie.ru, liveinternet.ru,
tchkcdn.com, www.luganews.com, yaplakal.com

Дані з сайту leovit.ru





На правах реклами