Ми у Facebook
01.02.2014, 23:44

Посібник для виступів на Майдані та Антимайдані за методом Остапа Бендера

У вихідний про серйозне можна і трохи пожартувати. Ми знайшли в інтернеті "словник революціонера" для початківців-ораторів з Майданів та Антимайданів, складений за методом Остапа Бендера: обмежене коло слів "тасується", як карти, для швидкого створення нових текстів. Вивчайте!
Такий словник герой Ільфа і Петрова просто у вагоні поїзда продав журналісту Ухудшанському - Бендеру потрібні були гроші, "акулі пера" - нові ідеї для швидкого написання статей. Ось як написано про це в "Золотому теляті":

"Вы, я замечаю, все время терзаетесь муками творчества. Писать, конечно, очень трудно. Я, как старый передовик и ваш собрат по перу, могу это засвидетельствовать. Но я изобрел такую штуку, которая избавляет от необходимости ждать, покуда вас окатит потный вал вдохновения. Вот. Извольте посмотреть. И Остап протянул Ухудшанскому лист, на котором было написано: ТОРЖЕСТВЕННЫЙ КОМПЛЕКТ НЕЗАМЕНИМОЕ ПОСОБИЕ ДЛЯ СОЧИНЕНИЯ ЮБИЛЕЙНЫХ СТАТЕЙ, ТАБЕЛЬНЫХ ФЕЛЬЕТОНОВ, А ТАКЖЕ ПАРАДНЫХ СТИХОТВОРЕНИЙ, ОД И ТРОПАРЕЙ".

У соцмережах адаптували метод Бендера до нинішніх революційних часів. І ось що вийшло! (Може стати у пригоді як самим виступаючим, яким у вирі боротьби бракує слів, так і прес-секретарям і штабістам, яким потрібно терміново складати виступи і звернення своїм не надто красномовним шефам).

Словник для виступаючих на Майдані:

Іменники: влада, опозиція, режим, товариство, тітушки, герої, бандити, боротьба, провокатори, переговори, вимоги, перемога, дух, закон, вибори.

Прикметники: злочинний, мужній, незламний, звитяжний, бандитський, продажний, безкомпромісний, оскаженілий, підступний, диктаторський.

Дієслова: протестувати, скаженіти, пікетувати, вимагати, скандувати.

Вигуки: геть, ганьба, вперед.

Варіант виступу з використанням "словника Бендера":

Товариство! Злочинна влада - скаженіє! Диктаторські закони, підступні тітушкі, продажні суди... Режим - в агонії! Але ми - не здаємось! Чи підемо ми на поступки бандитам? Ні! Що будемо робити? Незламно протестувати! Мужньо скандувати! Продовжувати звитяжну боротьбу! Бо скоро - вибори, і якщо я зараз не буду отут перед вами кричати в мегафон, мене не візьмуть в список і відправлять на мажоритарку в забиті села без газу, де я чорта лисого виграю в голови адміністрації (Останнє речення викреслено цензурою - прим. авт.). Отже, товариство, вперед, до перемоги!

Словник для Антимайдану:

Іменники: стабільність, добробут, злагода, порозуміння, курс, Президент, уряд, підготовка до зими (якщо Антимайдан простоїть до осені - прим. авт.), збирання врожаю (якщо Антимайдан простоїть до літа - прим. авт.), боротьба з повінню (якщо Антимайдан протримається лише до весни - прим. авт.), спекуляції, захоплення, боротьба, влада, опозиція.

Прикметники: економічний, політичний, рішучий, мудрий, зважений, державницький, екстремістський, популістський.

Дієслова: об'єднатися, згуртуватися, працювати, не піддаватися, берегти, давати відсіч, виступити.

Вигуки: геть, ганьба, вперед.

Варіант виступу з використанням "словника Бендера":

Що нам потрібно? Стабільність, злагода, взаєморозуміння! Берегти мир! Об'єднатися, згуртуватися і всі як один підтримати курс Президента і уряду. Мудрий, зважений, державницький! Влада напружено працює над підготовкою до зими (збиранням врожаю, боротьбою з повінню - залежно від сезону - прим. авт.). А що пропонує опозиція? Екстремістські захоплення, популістські спекуляції, безвідповідальні заяви! Вони борються за владу! А ми її не віддамо, бо вкрадено в державі ще не все (останнє речення викреслено цензурою - прим. авт.). Геть екстремізм! Вперед, від стабільності до добробуту!

...А насамкінець - серйозно. Бажаємо усім, незалежно від того, на якому боці політичних барикад зараз перебуваєте, жити ВЛАСНИМ розумом і говорити ВЛАСНИМИ, а не з інтернет-шпоргалок словами про те, що думаєте і відчуваєте. Не заради красного слівця - заради того, щоб в нашій державі ніколи не лилася кров, щоб поважали права і свободи людини, влада була відповідальною, а кожен громадянин почувався гідно і захищено. Мудрості і порозуміння нам в ім'я України, яка в нас на всіх одна. І це вже - аж ніяк не жарти.

Фото з сайту visti.ks.ua





На правах реклами