Ми у Facebook
04.02.2014, 12:16

Соціальній мережі Facebook - 10 років [+Відео]

Сьогодні, 4 лютого, найбільшій соціальній мережі світу – Facebook, виповнюється рівно 10 років. Один із головних засновників якої є Марк Цукерберг.
Марк Цукерберг мріяв з дитинства створити щось на кшталт найбільшого електронного довідника. І коли він зі своїми друзями взявся за це на малому прикладі в Гарварді, їм спочатку забороняли це робити, а потім скептично оцінювали перспективи розвитку такої мережі в інтернеті.




Вікіпедія святкує своє тринадцятиріччя


Але нині Facebook має понад мільярд користувачів у світі і понад мільярд доларів прибутків. В Україні – це третя за популярністю соціальна мережа з понад 3-а мільйонами користувачів. Хоча й до сьогодні є чимало песимістів щодо майбутнього Facebook, пише Радіо Свобода

Спочатку Facebook користувалися лише студенти Гарварда, потім й Бостона. Лише з вересня 2006 року Facebook став поширеним по всій території США. Користувачі отримали можливості створення свої сторінки з фото та інформацією про себе, запрошувати друзів, вести обмін думками, брати участь в спілкуванні на своїй та «чужих» «стінах», завантажувати відео, фото, створювати спільноти. З часом Facebook поповнився поштою, новими рекламними додатками. Мережа була зареєстрована на біржі у 2012 році та «з’їла» понад 16 мільярдів доларів інвестицій лише від акціонерів. 4 листопада 2012 року у Facebook оголосили про мільярдного користувача. Торік Цукерберг оголосив про створення нової мобільної платформи Facebook Home.

У США традиційно відзначають День бабака

Історія створення Facebook Марком Цукербергом лягла в основу фільму «Соціальна мережа».



Штат компанії Facebook нараховує понад 1700 працівників, а її офіси розташовані у 12 країнах світу.





На правах реклами