Ми у Facebook
04.02.2014, 17:11

Як отримати податкову знижку

Скористатися правом на податкову знижку за витратами, передбаченими статтею 166 Податкового кодексу України, можна до кінця поточного року.

Як повідомили в Інформаційно-комунікаційному відділі ГУ Міндоходів у Рівненській області, до кінця 2014 року можна скористатися правом на одержання податкової знижки за витрати, які понесені у 2013 році.

Для цього громадянину необхідно звернутися до ДПІ за місцем податкового обліку та надати заповнену декларацію. Серед витрат, частина яких компенсується державою: витрати на оплату навчання, сума процентів за користування іпотечним кредитом, витрати на допоміжні репродуктивні технології, вартість переобладнання транспортного засобу «на газ» та інші.

Платники Рівненщини перерахували 3,2 млрд грн ЄСВ

Довідково

Протягом 2013 року своїм правом на отримання податкової знижки скористалися 1810 рівнян. Загальна сума задекларованого до повернення податку склала майже 1700 тис. гривень.

Як звітуватися з податку на прибуток за 2013 рік

Здебільшого у минулому році громадяни прагнули компенсувати витрати, понесені у зв’язку із оплатою навчання. За цим напрямом було подано 1319 декларацій про майновий стан та доходи на загальну суму більш ніж 1 млн. гривень. Також, у відповідності до норм податкового законодавства в частині податку на доходи фізичних осіб, було подано 170 декларацій користувачами іпотечних житлових кредитів та задекларовано до повернення майже 500 тис.





На правах реклами