Ми у Facebook
05.02.2014, 14:02

Поради рівнянам: Мобільні телефони для літніх людей - який вибрати?

Телефони для літніх людей, або так звані «бабушкоФони», з'явилися кілька років тому. Активно розвиватися даний сегмент мобільних телефонів почав протягом останнього року. Великі кнопки, великі цифри на дисплеї, та кнопка екстреного виклику «SOS» - деякі з фішок пристроїв такого типу.
Життя постійно змінюється, навіть молоді та сучасні не завжди встигають за новинками, що ж говорити про старше покоління. Для деяких управління телевізором з дистанційного пульта вже становить проблему. У кожного є батьки, улюблені бабусі і дідусі, сусіди похилого віку, тому є шанс допомогти їм освоїтися в сучасному світі, самостійно справлятися з простими, для більшості, завданнями.

Телефонний зв'язок, тим більш мобільний, значно спрощує життя людей. Це зрозуміло не тільки молодим та прогресивним людям, але і близьким людям старшого віку.

Пенсії у лютому 2014 року: новини від Пенсійного фонду

Перше, що потрібно пам'ятати - телефон для наших немолодих родичів є тільки засобом зв'язку. Він повинен бути дуже простим і зручним у використанні. Не потрібно гнатися за новинками сезону, навряд чи вони виявляться «по зубах» літнім людям.

Екран краще - монохромний, так як багато літніх людей страждають від проблем із зором, і на різнобарвному та яскравому екрані зображення буде зливатися, особливо в сонячний день.

Кнопки, бажано, щоб були якомога більшими і з великими цифрами на них. Сенсорні кнопки не підійдуть, тому що літній людині важливо відчувати натискання.

Вибір звуку дзвінка залежить від стану слуху людини, яка буде користуватися телефоном. Якщо зі слухом відносно добре, то достатньо підтримки 16-24 канальної поліфонією. Якщо слух залишає бажати кращого, то потрібно купувати телефон з підсиленим динаміком.

Рівнянка від жорстокого чоловіка втекла до батька у Воркуту

Як плюс можна відзначити таку функцію, як відображення на екрані поточного часу великим шрифтом.

Основне завдання для молодшої рідні - оптимально налаштувати телефон: визначитися з гучністю виклику, ввести потрібні номери, назначити кнопку швидкого набору (найближчого родича або екстрених служб). Всі налаштування мають бути зроблені таким чином, щоб одна кнопка виконувала тільки одну функцію.

Voxtel RX 500



Одна з перших моделей стільникових телефонів для людей похилого віку. Головною перевагою даного телефону можна назвати його низьку ціну. У нього є три додаткові кнопки виклику з найважливішими номерами, але через це зменшується цифрова клавіатура. І ще один мінус - кнопки на даній клавіатурі доводиться натискати з невеликим зусиллям, що не дуже-то зручно.

Як плюс можна відзначити світлодіод на панелі телефону: він спалахує при вхідному дзвінку, хоча його розташування могло б бути більш вдалим. Ще один плюс - великий екранний шрифт і листок паперу під задньою прозорою кришкою телефону для запису важливих номерів або якої-небудь інформації. Ще про мінуси - незграбний корпус, який незручно тримати в руці, і солідна вага та габарити даного телефону. Підіб'ємо підсумок: це найбільш «віковий» телефон на ринку, але його ціна влаштовує багатьох. Це основна його перевага.

ONEXT Care-Phone 1



Наступна модель - це ONEXT Care-Phone 1. Ще одна вітчизняна модель. Це класичний апарат для літніх користувачів. Монохромний екран, мінімальна кількість функцій і великі кнопки. Є додаткова клавіша «Улюблені номери», на неї записується до 5 номерів. Мінуси - скромний зовнішній вигляд і не дуже приваблива ціна.

Just5 CP09



Цікава модель спільного російсько-латвійського виробництва. У цій моделі є FM-радіо, без підключення гарнітури і стандартний роз'єм для навушників. Є також кнопка SOS на задній поверхні телефону. Є ліхтарик. Клавіші досить великі з рельєфними виступами. Що стосується екрану, то він монохромний, вузький (поміщається два рядки інформації), як і у всіх подібних телефонів. Як плюс можна відзначити дуже великий екранний шрифт. Мінус - невеликий обсяг телефонної книги на 100 номерів і відсутність вібродзвінка.

Fly Ezzy




Ezzy - останній бренд мобільних телефонів для літніх людей від компанії Fly. Дана модель підтримує дві сім-карти, але радіо-модуль використовується один, тобто одночасно можна додзвонитися тільки на одну сім-картку. Це не така вже велика проблема для літніх людей, які не дуже часто розмовляють по телефону. Ще однією новинкою - в телефоні можна використовувати картку пам'яті micro SD. В телефоні є аудіоплеєр, але слухати можна тільки МР3 мелодії

За матеріалами сайту 20 хвилин





На правах реклами