Ми у Facebook
06.02.2014, 15:53

Екс-губернатор Рівненщини: "Економіка падає не через Майдан"

Нині побутує чимало думок щодо того, що економічна ситуація в Україні змінюється через Майдан. І ці зміни відбуваються не на краще. Екс-губернатор Рівненщини Віктор Матчук висловлює думку про те, що економіка України падає не через Майдан.
- Влада сьогодні намагається сформувати небезпечний міф про те, що різке падіння економіки в Україні пов’язане з Майданом. Втім, насправді економічна криза почалася ще задовго до акцій протесту і відповідальність за це несе виключно влада. Промислове виробництво в Україні падає вже сім кварталів підряд, тобто цей процес почався майже два роки тому, коли про Майдан ще навіть ніхто не думав. Крім того, минулого року негативне торгівельне сальдо склало 11 мільярдів доларів. Таким чином країна імпортує набагато більше товарів, ніж сама продає за кордон, і це безумовно впливає на наповнення бюджету. За нинішньої влади також постійно відбувається відтік прямих іноземних інвестицій, - пояснює Віктор Матчук.

Як голову Рівненської обласної ради вибирали


- Це все не могло не вибухнути. Просто воно вибухнуло зараз. І тому починає нав’язуватися думка, що економічний спад якимось чином пов'язаний з Майданом. Влада хоче перекласти все з хворої голови на здорову.

Рівне: хто отримає земельні ділянки у Тинному


Паніка відбувається тільки на міжбанківському ринку. Бо основні гравці, які, не виключено, пов’язані із владою, зараз масово скуповують долар і вивозять його за межі України. А відповідальність за падіння гривні знову хочуть перекласти на звичайних людей", - сказав Віктор Матчук.





На правах реклами