Ми у Facebook
08.02.2014, 14:47

Рівне: список вулиць, мешканці яких можуть отримати власні сміттєві контейнери

В управлінні економіки підрахували: щоб забезпечити мешканців приватного сектора на вулицях Павлюченка, Вербовій, Молодіжній, Пухова, Боярці, Золотіївській, Приходька, Мірющенка (разом – 2844 родини) невеличкими власними сміттєвими баками, потрібно 1 мільйон 350 тисяч гривень.
Комунальники розробили муніципальний проект «Контейнер у кожну хату», а депутати міської ради вирішили висунути його на Всеукраїнський конкурс проектів та програм розвитку місцевого ­самоврядування.

10 фактів про сміття

Міський бюджет готовий профінансувати 550 тисяч гривень, громада збере ще пів­мільйона. Якщо проект підтримають на конкурсі і виділять своїх 300 тисяч, проблема вирішиться. Люди щомісяця платитимуть невеличкі суми за організоване вивезення сміття, зате їм уже не доведеться тягати відра та кульки за сотні метрів. Як сподіваються в інформаційно-аналітичному відділі Рівнеради, відповідно, в мікрорайонах ураз не стане стихійних сміттєзвалищ. Та й мешканці багатоповерхівок зітхнуть із полегшенням: приватний сектор перестане виносити свої побутові відходи до їхніх контейнерів, тож їм не доведеться платити за чужаків.

Як у Рівному прибирають сніг біля базару [+Фото]

За офіційними даними, наведеними в урядовій Концепції програми поводження з відходами, в Україні накопичено близько 36 млрд т відходів, або більш як 50 тис. т на 1 кв. км території. З них утилізуються лише 30% промислових відходів і 4% побутових відходів. Послуги з вивезення побутових відходів надаються лише 75% населення, що призводить до утворення щороку несанкціонованих звалищ.

Рівне: список боржників за воду [444 АДРЕСИ]


Нагадаємо, що послуги з вивезення сміття у Рівному надають комунальне автотранспортне підприємство 1728 та приватне ТОВ "Санком-Рівне".





На правах реклами