Ми у Facebook
12.02.2014, 11:24

У Рівному проведуть вечір пам’яті воїнів-афганців

У четвер, 13 лютого о 15.00 у Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці (ІІІ поверх) відбудеться літературно-музичний вечір «Коли співають солдати», присвячений 25-й річниці виведення радянських військ з Афганістану.
Присутні матимуть змогу поспілкуватися з кавалером ордену Червоної Зірки Фісюк Агафоном, зустрінуться з ветеранами афганської війни Шумейко Петром і Брижицьким Володимиром. Послухають вірші та пісні, присвячені цим подіям.

На вечорі звучатимуть музичні композиції у виконанні студентів відділення естрадного співу РДГУ та гурту «Музика мрій».

Цією акцією організатори хочуть вшанувати учасників бойових дій на території інших держав, зберегти історичну правду про бойові події в Афганістані, познайомити рівнян з воїнами-«афганцями», що проживають у нашому місті.



Афган: как это было 25 лет назад +ФОТО

Довідка

Найбільш масштабною і трагічною з локальних воєн була війна в Афганістані. Вона розпочалася 25 грудня 1979 року і закінчилася 15 лютого 1989 року. У цей період кожної доби гинув один і отримували поранення два вихідці з України. Близько 160 тисяч призваних з України, а всього понад 600 тисяч радянських воїнів пройшло через афганське пекло.

http://ogo.ua/articles/view/2014-02-10/47482.html

Проблеми війни в Афганістані не знайшли і понині достатнього висвітлення. Залишаються нерозкритими причини війни, її підсумки, уроки і висновки.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ