Ми у Facebook
13.02.2014, 19:19

На День Валентина рівняни цілуються під зірками та просять щирого кохання [ОПИТУВАННЯ]

Цього дня усі ті, хто любиться, дарують одне одному валентинки, подарунки, поцілунки та найголовніше — свої щирі та віддані почуття. Що думають про цей день молоді рівняни та чи знають вони історію походження свята, поцікавився кореспондент OGO.ua!
Про святого Валентина ходить чимало легенд, більшість із яких сягають історичної давнини. Чимало з них лягло в основу художніх творів, картин чи скульптур багатьох відомих діячів мистецтва. Один з найбільш поширених переказів розповідає про римського імператора Клавдія ІІ, котрий, аби не розпорошувати увагу молодого та сильного війська, заборонив чоловікам одружуватися і мати дітей, а жінкам та дівчатам — мати стосунки з представниками сильної статі. На допомогу нещасним закоханим прийшов Валентин, котрий був звичайним священиком та польовим лікарем. Він таємно ощасливлював молоді пари, вінчаючи їх непомітно від усіх, вночі. Але незабаром влада дізналася про підпільну діяльність священика. За що його і засудили до смертної кари. Уже в темниці Валентин закохався у молоду доньку наглядача в’язниці Юлію і перед загибеллю написав їй любовного листа, якого з тих пір іменують валентинкою.

День закоханих у Сочі: розклад змагань на 14 лютого

День святого Валентина традиційно відзначають 14 лютого, у день смерті святого Валентина, що поєднував долі закоханих. Цього дня усі ті, хто любиться, дарують одне одному валентинки, подарунки, поцілунки та найголовніше — свої щирі та віддані почуття. Що думають про цей день молоді рівняни та чи знають вони історію походження свята, поцікавився кореспондент OGO.ua.

На рівненському Євромайдані проведуть флешмоб "Живе серце України"

Ярослав КОНОВЕЦЬ, 19 років, студент:

- Про свято знаю лише те, що воно є Днем закоханих, а назву отримало від мученика Валентина. Щодо святкування, то відзначаю його зі своє половинкою. Саме завдяки дівчині 14 лютого і стає для мене чимось особливим, бо змушує задуматися над тим, що для мене значать почуття і чи не є вони найважливішим та найсвітлішим у житті людей. Особливих традицій не маю, бо відзначаю не так давно. Проте, є одна особливість — разом із дівчиною ходимо дивитися на зірки, якщо погода хороша. Насправді це дуже зближує! Навіть не зважаючи на погоду, бо в обіймах і солодко, і тепло.

Топ-10 креативних подарунків на День св. Валентина

Софія ВІЛІМЕЦЬ, 19 років, студентка:

- Історію чула, але в ідеалі не знаю. 14 лютого святкую, проте здебільшого не як день закоханих. У мого дідуся іменини, тому цей день, як правило, відзначаю у нього вдома. Щодо символіки, то в загальному все обмежується валентинками і невеликими презентами близьким людям. Коханий дарує квіти. Щодо почуттів, то насправді це прекрасно — бути коханою. Мені здається, це не правда, що від кохання втрачаєш розум. Насправді усі проблеми перетворюються в мізер, коли є з ким їх розділити.

Рівнян запрошують на благодійний флеш-моб у День святого Валентина

Роман ІЛЬЧУК, 15 років, учень:

- Історію виникнення цього свята знаю. Знайомий також із традиціями. Особливостей святкування як таких не маю. Обмінюся валентинками і отримую найприємніше — заслужені поцілунки.

Ольга ТОПІЛКО, 18 років, студентка:

- Історію про святого Валентина я почула давно. Хоча вона і має трагічний кінець, зате дає зрозуміти нам наскільки вагомим є справжнє кохання і яку ціну іноді за нього доводиться заплатити. Нажаль, День святого Валентина не відзначаю. Дуже хотілося б, але не знайшла ще такої людини, з якою цей день був би по-справжньому святковим. 14 лютого увечері влаштовую перегляд фільмів романтичного характеру та прошу у Валентина, щоб допоміг знайти справжнє кохання. Кажуть, що якщо попросити, то наступного року на свято зустрінеш свою половинку. Можливо, так воно і буде!? Принаймні, хотілося б!





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ