Ми у Facebook
15.02.2014, 16:26

У Рівному вшанували воїнів-афганців [+Фото]

У Рівному пройшла низка заходів з нагоди 25-ї річниці виводу військ колишнього Радянського Союзу з Республіки Афганістан.
У центрі міста відбулась святкова хода, від музею 13 загальновійськової Армії до пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам, де було проведено мітинг-реквієм, покладання вінків та молебень за тих хто загинув, під час проходження служби в далекій країні.

З нагоди 25-ї річниці виводу військ колишнього Радянського Союзу з Республіки Афганістан в Рівненському палаці культури «Текстильник» відбулись урочистості, де ветеранам вручили ювілейні ордени та медалі, а наприкінці заходу для присутніх показали концертну програму.



В рамках святкування, з метою військово-патріотичного виховання молоді, напередодні свята у музеї 13 армії відбулась екскурсія для учнів шкіл міста Рівне. Під керівництвом голови Рівненської міської організації захисту сімей загиблих, померлих інвалідів та ветеранів локальних конфліктів Петра Шемейко учасники бойових дій в Афганістані нагадати молоді про той нелегкий час та розповіли про героїчні вчинки своїх бойових друзів. Екскурсія у музеї завершилась показом фільму з фрагментами життя під час війни, побутовими умовами військовослужбовців.



У Рівному вшанують воїнів-афганців

Варто зазначити, що у підрозділах 40-ї армії, яка виконувала бойові завдання в Республіці Авганістан, воювали 540 воїнів 13 загальновійськової армії, правонаступником якої був 13 армійський корпус, а зараз є оперативне командування «Північ».



На сьогодні 27 із них продовжують службу у Збройних Силах України та передають свій багатий досвід молодому поколінню. Двоє з них є військовослужбовцями управління оперативного командування «Північ» Збройних Сил України.

Начальник відділу армійської авіації центру авіації та протиповітряної оборони полковник Володимир Пастухов, в ті часи, був заступником командира вертолітної ескадрильї по політичній частині за вдале виконання бойових завдань нагороджений орденом «Червоної Зірки».



Рівненські міліціонери вшанували афганців


Начальник відділу бойової готовності оперативного управління полковник Віталій Данчук, який в ті часи командував мотострілецьким взводом, був нагороджений медаллю «За бойові заслуги». Ці офіцери є гордістю військового колективу та зразком виконання військового обов’язку з захисту Вітчизни.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ