Ми у Facebook
17.02.2014, 13:49

Рівненські пластуни побували у старовинному замку й вшанували пам'ять командира УПА [+Фото]

У неділю, 16 лютого, рівненські пластуни 33 куреня імені Уласа Самчука здійснили мандрівку визначними місцями краю й вшанували пам'ять українських повстанців.
Юнаки-пластуни побували на руїнах Клеванського замку, де ознайомились з історією замку князів Чорторийських та костелом єзуїтів.



У Рівному "Правий Сектор" та УНСО вшанували пам'ять командира УПА



Після того пластуни поїхали до Оржева, де ознайомились з історією містечка.

- А найцікавіше було попереду, - розповідає заступник голови станичної пластової старшини та референт юнацтва Рівненської станиці НСОУ Пласт Тарас Давидюк. - Юнаки здолали кілька кілометрів й дійшли до місця загибелі головного Командира УПА-Північ Клима Савура (Дмитра Клячківського). Ця мандрівка була здійснена з метою вшанування українського героя, адже нещодавно патріоти вшановували 69 річницю з дня його загибелі.



Рівненський Пласт долучився до Міжнародного дня скаутської хустини



Як розповів Тарас, після маршу юнаки здобували практичні вмілості життя в природі, зокрема вчилися орієнтуватись на місцевості, користуватись сокирою, розпалювали багаття не більш як трьома сірниками й складати ватри різних типів. А ще - співали українські пісні та пили чай.



Рівненський Пласт відкрив сезон таборів



Закінчилась акція відзначенням кращих пластунів та вшануванням українських героїв-повстанців.

- Програма мандрівки була різноманітною, - говорить Тарас Давидюк. - Тут і патріотичне виховання, і здобуття нових навичок, і пізнання рідного краю. Такі мандрівки згуртовують юнацтво, реалізовують мету Пласту – виховання української молоді.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ