Ми у Facebook
17.02.2014, 17:47

Як запускали перший тролейбус у Рівному [+Відео]

Своєрідне продовження отримав пізнавальний проект "Відкрий Рівне", який журналісти "ОГО" реалізували до 730-річчя Рівного. Нам надіслали відео запуску першого рівненського тролейбуса, а було це 40 років тому!
Рівнянин Мирослав Кроль написав одному з авторів циклу "Відкрий Рівне" (а готували ці матеріали головний редактор Видавничого дому "ОГО" Віталій Голубєв та редактор "Рівненської газети" Ольга Данилюк), що точна дата пуску першого рівненського тролейбуса - не 5 грудня 1977 року, як було вказано у нашому матеріалі, а 24 грудня. І поділився відео, на якому зафіксовано цю подію. До слова, зберегти ці кадри допоміг і наш покійний колега, ведучий телеканалу "Рівне 1" Вільям Шевчук, який упродовж не одного року готував для Першого місцевого, крім інших відомих програм, і "Хроніку дня".

Перший тролейбус у Рівному: архівне відео

Нині громадський транспорт Рівного щодня перевозить близько 200 тисяч пасажирів - 130 тисяч маршрутками і 60-65 тисяч - тролейбусами. Маршруток у місті 350, тролейбусів - 44, а зупинок громадського транспорту - аж 196!

Відкрий Рівне: 100 років тому в Рівному з'явився перший автомобіль





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ