Ми у Facebook
18.02.2014, 01:02

Рівненщина: Острог, Дубно і Корець - учасники міжнародного проекту

Три міста Рівненщини представлені на тримовному сайті Асоціації органів місцевого самоврядування "Шлях Гедиміновичів", який запрацював днями.
- Ідея, в яку ще рік тому мало хто вірив, починає працювати, - прокоментував у Facebook перший заступник міського голови Острога Віталій Ундір. - На цей рік є багато амбітних планів, втілення в життя яких дасть можливість пожвавити туристичне життя нашого міста!

ПЕРЕГЛЯНУТИ САЙТ

Проект "Шлях Гедиміновичів" був ініційований у грудні 2012 року рядом українських міст, музеїв та історико-культурних заповідників, історично пов'язаних з культурною спадщиною Великого Князівства Литовського, Руського і Жемайтійського та династією Гедиміновичів.
У травні 2013 року після кількох зустрічей, на яких обговорили формат проекту та місію, бачення й цілі починання, ініціативна група заснувала для реалізації проекту офіційну організацію – Асоціацію органів місцевого самоврядування "Шлях Гедиміновичів". Були обрані президент і правління Асоціації. На самому початку Асоціація включала шість міст, до яких пізніше приєдналися ще кілька міст та одна область. Асоціація вирішила створити міжнародну опікунську раду й запросила до неї відомих громадських діячів. Запрошення прийняли вісім білоруських, литовських, польських та українських політиків і дипломатів.

Телемандрівку до Острога на Рівненщині покажуть на ТБ [+Відео]


Станом на кінець листопада 2013 року Асоціація підписала меморандуми про співпрацю з двома литовськими муніципалітетами, двома білоруськими районами та одним містом, одним польським містом та двома обласними державними адміністраціями в Україні. Продовжуються переговори з іншими потенційними партнерами. Зокрема, вже цієї середи, 19 лютого, у литовському місті Укмерге заплановано підписати Меморандум про співпрацю між Асоціацією органів місцевого самоврядування "Шлях Гедиміновичів" і муніципалітетом Укмергеського району.





На правах реклами