Ми у Facebook
18.02.2014, 13:45

Поради рівнянам: Що робити, коли покрівля будинку або під'їзд потребують ремонту?

Часто у нашому житті виникають побутові проблеми і ми не знаємо як їх вирішити, куди звернутися. Зазвичай ці проблеми стосуються побуту і комфорту. Що ж робити, коли покрівля будинку, під'їзд, ґанок потребують негайного ремонту?
Насамперед необхідно написати письмову заяву до комунального підприємства, за яким ви зареєстровані (їх у Рівному їх 6). Нагадаємо, що навесні 2013 року депутати Рівнеради погодилися передати на баланс інших житлово-комунальних підприємств, зокрема - “Західне”, “Покровське”, “Сонячне” і “Галицьке”, житлові будинки, які перебували на балансі ЖКП “Центральне”, “Паркове” та Промислове”.

До якого саме ЖКП належить ваш будинок?

Потім приїздить спеціальна комісія, котра робить обстеження, складає акт, на підставі якого й буде проводитися ремонт. Зрозуміло, що є суттєва різниця між поточним і капітальним ремонтами. Перший передбачає комплекс ремонтно-будівельних робіт, не пов’язаних зі зміною основних техніко-економічних показників. При капітальному ремонті проводяться роботи, пов’язані з відновленням або покращенням експлуатаційних показників, але без зміни будівельних габаритів об’єкта та його техніко-економічних показників.

Комунальники запевняють: намагаються проводити ремонтні роботи оперативно, але існує певна черговість, особливо при великих обсягах. До слова, фінансуються вони з міського бюджету. На жаль, чинним законодавством не передбачений ремонт кооперативних будинків, власниками котрих є самі мешканці.

Телефони та адреси Рівненських ЖКП

Крім цього ЖКП зобов'язнаі забезпечувати:

1. Прибирання прибудинкової території
2. Прибирання під’їзду
3. Поточний ремонт конструктивних елементів
4. Обслуговування ліфтів
5. Вивезення сміття





На правах реклами