Ми у Facebook
18.02.2014, 16:04

Кожен п’ятий боїться звільнень у 2014 році

Кінець 2013 року приніс ринку праці хвилю звільнень, яких не очікували. У 2014 році скорочень боїться кожен п’ятий. У яких сферах найбільш вірогідні скорочення - читайте далі.
Найбільший ризик, за оцінками офісних працівників, очікується в сфері виробництва, агробізнесу, готельного й ресторанного бізнесу. Про це свідчать результати опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна.

У Рівному профінансували усі соціальні допомоги

Підсумки 2013 року стали наочним підтвердженням песимістичних прогнозів 2012 року, які передбачали масштабні скорочення кадрів. І якщо в першому півріччі звільнення хоча й були, але не носили масового характеру, то до кінця року ситуація змінилася. 22% офісних працівників великих міст вказали на масштабні звільнення в компаніях. Ще 20% відзначили, що звільнення хоча й були, але компанії утримують і розвивають важливих, ключових співробітників. Розмір штату залишився незмінним за оцінками всього лише 38% «білих комірців», що свідчить про те, що 2013 рік навряд чи можна назвати стабільним. Але, як виявилося, позитивні кадрові зміни в деяких компаніях все ж таки були: 14% опитаних упевнені, що штат їх організації виріс.

Від масового скорочення кадрів сильніше за все постраждали працівники в сферах агробізнесу, виробництва, а також будівництва, нерухомості.

Робота у Рівному

Щодо кадрової політики на 2014 рік слід відзначити, що близько половини офісних співробітників не чули про можливі скорочення. Тим не менше, кожен четвертий-п’ятий опитаний заявляє, що в компанії, в якій він працює, уже подейкують про майбутні звільнення. Ще 28% працівників заявили, що їм складно судити про кадрову політику компанії, оскільки вони просто не володіють такою інформацією.
У 2014 році, за оцінками самих працівників, скорочення очікуються переважно в сфері виробництва, агробізнесу, готельного й ресторанного бізнесу. А ось турбуватися явно не варто працівникам консалтингових агентств, маркетологам, рекламістам і програмістам.



Дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua в січні 2014 року. Загалом було опитано 2577 респондентів.





На правах реклами