Ми у Facebook
19.02.2014, 09:13

Солодкі букети майстрині з Рівного Алли Міркової

Отримати у подарунок гарний букет завжди приємно. А удвічі приємніше, якщо цей букет довго милуватиме око та ще й буде смачним. Саме такі вироби впродовж кількох років виготовляє рівненська майстриня Алла МІРКОВА.

Любов до квітів у Алли Міркової ще з дитинства. Флористику любили її мама та бабуся. З покоління в покоління у їхній родині передається захоплення флористикою. З живими квітами жінка працює понад сім років. А от букети з цукерок робить кілька років.

— Мені захотілося здивувати друзів чимось незвичайним і я почала додавати до букетів з квітів цукерки. Тоді побачила схожі композиції в інтернеті, журналах. Зрештою виявилося, що такі солодкі букети користуються більшим попитом, аніж з простих квітів, адже стоять довше. А багато моїх знайомих навіть не їли їх, а зберігали як сувеніри.

З часом свої букети Алла Міркова почала урізноманітнювати келихами, флешками, адже хотілося зробити їх ще кращими та цікавішими.

Handmade по-рівненськи

Інколи свої витвори пані Алла приносить іменинникам чи винуватцям святкування сама. Каже: бачити щире здивування та захоплення неординарними букетами — це неабияка радість та маса позитивних емоцій як для тих, кому їх дарують, так і для майстрині.

— Пам'ятаю, як хлопець замовив своїй дівчині на день народження величезний кошик квітів з цукерками та м'якою іграшкою. Він був нелегким, а мені довелося самій піднімати його на восьмий поверх, адже ліфт не працював. Проте щаслива посмішка та блиск в очах іменинниці були того варті, — пригадає пані Алла. — А ще мої букети нерідко замовляють як подарунок у знак примирення. Я робила такі для хлопця, який подарував його своїй дівчині, для давніх подруг, які довго не розмовляли, а потім вирішили відновити свої взаємини. А коли виготовила букет для однієї італійської компанії на Міжнародну виставку, то ним захоплювалися багато іноземців. Серед цукерок логотип компанії був викладений камінням Swarovski. Це виглядало неперевершено! Для дитини створила торт із цукерок у формі злітної смуги, на якій стояв літак.

Майстриня пригадує, що один із найдорожчих і найбільших букетів робила два дні. Він був триярусний, метр тридцять заввишки, з пляшкою та келихами.

Загалом же у роботі можна використати будь-яку річ, головне, щоб вона припала до душі людині, яка отримає такий презент.
— Мені подобається, якщо для замовника не важливо у скільки обійдеться виріб. Тоді маю вільний простір для фантазії, можу використати дорожчі матеріали, — каже Алла.

Майстриня досить критично ставиться і до своїх робіт, але дивлячись на свої перші роботи, переконана: за кілька років вона професійно значно виросла. До того ж постійно вдосконалює свої навики й донині. Як тільки побачить приклади складних робіт, сама намагається повторити таку техніку виконання, поки у неї не вийде.

Головне у роботі — відчути настрій та зрозуміти характер людини, якій цей букет даруватимуть, її смаки і вподобання. І коли вона отримає подарунок з цукерками, які любить з дитинства, чи виконаний у її улюбленій кольоровій гамі, неодмінно відчує щастя. Адже у кожну свою роботу пані Алла вкладає частинку душі. Відтак, усі вироби для неї рідні і улюблені.

Досьє
Професія: підприємець
Знак Зодіаку: Стрілець
Улюблений колір: білий
Улюблені цукерки: рівненський чорнослив у шоколаді
Улюблена власна робота: триярусний букет із цукерок
Найбільше досягнення: здійснення мрій
Заповітна мрія: це таємниця





На правах реклами