Ми у Facebook
19.02.2014, 10:57

Зробіть годівниці для птахів: 7 гарних і простих варіантів

Хоча синоптики обіцяють ранню і теплу весну, від сюрпризів природи ніхто не застрахований. Можливо, морози повернуться! Тому допоможіть дочекатися справжньої весни птахам, що залишаються на зимівлю. Жіночий Клуб пропонує рівнянкам прості варіанти виготовлення пташиних годівниць.


Чаювання
Візьміть різнокольорові стрічки і спорудіть підвіску, в якій своєрідними намистинами стануть непотрібні вам чашки різної форми. Ласощі найкраще виготовити з розім’ятого сала і зерна. Не наповнюйте годівницю до країв, інакше пташкам буде незручно сідати!

Чайне колесо для вашої кухні



Піали з апельсинів
Розріжте фрукт на дві рівні частини, обережно вийміть м'якоть. Товстою голкою прошийте заготовку навхрест двома нитками. Засипати можна будь-які насіння. Розкажіть дитині, що з часом шкірка апельсина впаде на землю і перетвориться на природний перегній, а шерсть пташки використають для будівництва гнізд.



Годівниця з іграшки
Основою такої споруди є звичайна металева вішалка та іграшка - пружинка "слінки". Бажано знайти вішалку, яка легко гнеться, і більш щільну пружинку. Надати форму плічкам найпростіше за допомогою звичайної каструлі, зігнувши вішалку по колу. На основу натягуємо іграшку «слінки»: два кінця розгинаємо і закріплюємо навколо гачка. У таку годівницю найкраще засипати великі зерна або неочищений арахіс.



"Зруб" з паличок для морозива
Для одного виробу знадобиться 50 паличок: у основу вкладаємо 12 мініатюрних дощечок. Дві палички покладіть поперек на клей і переверніть - вийде міцне дно. Приклейте посередині одну довгу паличку, яка буде служити сідалом для більш великих птахів. Прокладіть по дну пенькові мотузочки, на які потім можна буде повісити годівницю. Садовим варом, безпечним для пернатих, замажте щілини - тоді корм не буде висипатися.

Сплетіть кошичок із… газет



Смачна шишка
Для початку прив'яжіть до кожної шишки надійну міцну мотузку. Потім густо промажте заготовки арахісовим маслом. Приготуйте або купіть суміш із дрібного насіння - пшона, проса, льону, - і засипте в шишку.



Їстівні годівнички
Готується суміш, яка, завмерши, приймає будь-яку потрібну форму. Отже, вам знадобиться желатин, вода і суміш насіння. Воду з желатином доведіть до кипіння, додайте насіння і дайте трохи охолонути. Прокладіть піднос вощеним папером, розкладіть формочки для печива, промажте їх маслом і дуже щільно (інакше все може розсипатися!) наповніть готовою сумішшю. Вставте в кожну соломинку для коктейлю, щоб залишився отвір, через який ви пропустите мотузочки. Коли годівниці застигнуть, розвісьте їх на деревах.



Яблучна гірлянда
Різноманітні варіанти гірлянд можна виготовити з сушених фруктів. Промазуйте кожну часточку будь-яким солодким густим сиропом, медом або арахісовим маслом, вмочуйте в суміш насіння і нанизуйте на ізольований провід. Внизу зробіть великий вузол, який буде утримувати фрукти, угорі - петлю, щоб повісити гірлянду на гілку.

Обов'язково підключіть всю сім'ю до виготовлення таких годівниць. Це буде весело і щось новеньке!

Цитата дня
Потрібно бути легким, наче птах, а не як пір’ячко. (Поль Верлен)

Фото з сайтів: thenaturalweddingcompany.co.uk, Rhythmofthehome.com, Whynotdoityourself.tumblr.com, Tonyastaab.com, Jugglingwithkids.com, Plainvanillamom.com, Hoosierhomemade.com





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ