Ми у Facebook
20.02.2014, 09:18

Бісерні прикраси рівнянки Галини Додчук

Плести з бісеру рівнянку Галину ДОДЧУК навчив її чоловік. Саме він першим оволодів основами роботи з намистинками й запропонував своїй дружині взятися до цієї справи. Минуло сім років відтоді, як бісероплетіння стало справжнім сімейним захопленням, якому подружжя Додчуків присвячує кожну вільну хвилинку.

У студенські роки Микола Додчук працював вожатим у піонерських таборах. Там і познайомився з технікою бісероплетіння. Почав з найпростішого — популярні у ті часи "фенечки". Згодом запропонував поділитися отриманим досвідом й дружині Галині.

— У ті часи стільки інформації з бісероплетіння, як сьогодні, не було. Тому всьому ми вчилися самі — методом власних спроб і помилок. Вже з часом, коли більше про це почали писати, шукали спеціальну літературу, статті та схеми в інтернеті, — розповідає пані Галина.

Handmade по-рівненськи

Першими цінителями виробів з бісеру були рідні та друзі Галини. Сьогодні коло її клієнтів набагато ширше. І хоч бісероплетіння — все-таки більше захоплення, аніж спосіб заробити, бажаючих придбати вишукане кольє чи браслет з бісеру вистачає.

— Я довго не могла наважитися взяти участь у якійсь виставці. Але минулого року таки презентувала свої роботи на "Музейних гостинах" у Рівному. Результати для мене виявилися дещо неочікуваними. Я побачила, що людям сподобалися роботи: їх роздивлялися, багато речей придбали, — ділиться Галина Додчук.
— Одна іноземка купила у мене шість виробів з бісеру на подарунки. Сказала, що у них такої краси немає.

Плести з бісеру, за словами майстрині, — робота, яка потребує терпіння та зосередженості. Адже є вироби, які можна зробити за дві години. А є й такі, над якими слід працювати й кілька тижнів.

— Одна з найскладніших робіт — весільний комплект "Ніжність". Ми виготовляли його з чоловіком два тижні. Частину робив він, частину — я. А потім поєднали разом усі компоненти. Робота видалася складною, тому що в одному виробі ми використали різні техніки бісероплетіння.

До речі, чоловік Галини, якщо потрібно, із задоволенням допомагає дружині у роботі. Він сам плете, може підказати, що і як краще зробити, купити необхідні матеріали. Звичайно, під час творчого процесу можуть виникати й суперечки, але це тільки допомагає дійти згоди, як має виглядати виріб.

— Приємно, що чоловік і сам дарує мені прикраси з бісеру, які створює власноруч. Вони — особливо дорогі, адже виконані спеціально для мене з особливою любов'ю та ніжністю, — зазначає жінка.



Присвятити час своєму захопленню Галина Додчук намагається щодня. Каже, якщо хоча б півгодини займатиметься улюбленою справою, отримає від цього море позитиву та радості на цілий день.


Досьє
Професія: домогосподарка
Знак Зодіаку: Близнюки
Улюблений колір: червоний
Улюблені квіти: троянди
Власна улюблена робота: метелики для Валерії
Найбільше досягнення в житті: син Владислав
Заповітна мрія: власний магазин сувенірів ручної роботи





На правах реклами