Ми у Facebook
20.02.2014, 12:40

Майдан перейшов у наступ. Мітингувальники повернули Український дім [ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ]

Активісти Майдану зранку 20 лютого повертають захоплену силовиками 18 лютого території головної площі столиці України. Останні новини - жертвами снайперів стали 50 демонстрантів - ЗМІ.
- Як повідомляє Радіо Свобода: активісти вже контролюють стелу Незалежності, перебувають під містком на вулиці Інститутській біля Жовтневого палацу, де до 18 лютого розташовувалася перша барикада Майдану. Сутички з силовиками відбуваються на підступах до готелю «Україна».

Останні події - активісти підпалили водомет, бій продовжується.

- Активісти відбили територію біля стели Незалежності, підпалили водомет. Бої тривають, - пише ЛігаБізнесІнформ.



Стало відомо, що "мітингувальники повністю відтіснили "Беркут" з Майдану і зайняли Жовтневий палац. Силовики використовують гранати і сльозогінний газ". Таку інформацію надає censor.net.ua.

На майдані у Києві кількість смертей зростає

На прямій трансляції Радіо Свобода бачимо, що знову палають намети. Ведучий оголошує, що потрібно до сцени підносити щити та мішки, щоб носити каміння.

Також ведучий повідомляє, що є інформацію про можливий штурм з боку вулиці Інститутської, люди переміщуються туди, щоб будувати барикади.

З'явилося повідомлення про те, що в "Українському домі" є "беркут". Частина внутрішніх військ готові здатися, але просять, щоб їм забезпечили охорону. Снайпери на дахах помічені, люди хочуть зробити димову атаку.

Переговори з Януковичем продовжать 20 лютого

Люди формують нову сотню для охорони сцени: три колони. Всіх, хто нещодавно прибув просять підходити також до сцени і там будуть повідомляти про координацію подальших дій.

Є інформація про те, що з боку Михайлівського собору на Майдан можуть проникнути "тітушки". Ведучий наголошує, що людей стає все більше. Медики потрібні на вулиці Інститутській.

Всі "свіже поповнення" людей просять підходити до лівої сторони Майдану, адже це допоможе закрити весь периметр. Потрібна "швидка допомога" та реанімобілі. Просять будувати ноші для постраждалих з підручних матеріалів.

На Майдані поки що перемир'я: нічного штурму не буде

Інформують про те, що в "Українському домі" зачинилися "тітушки". Активістів у тому районі просять бути обережними. Просять не намагатися штурмувати цю будівлю, адже на даний час головна мета - охорона Майдану по всьому периметру.

Людей закликають бути обережними, бо на "Жовтневому палаці" помітили снайперів. Майдан у димовій завісі. Через камери прямих трансляцій навіть погано видно, що відбувається.

Активісти Майдану знову захопили Український дім і відновлюють барикади біля центрального входу.

12:19 З Інститутської по Майдану ведуть вогонь снайпери.
На вулиці Інститутській знаходяться снайпери, які ведуть прицільний вогонь по активістах самооборони та людях у готелі "Україна".
Про це повідомляє прес-служба ВО "Свобода".

Опозиція закликає громадян поки що не штурмувати Верховну Раду, в якій о 15:00 четверга може відбутися засідання.
Про це заявив Олександр Турчинов зі сцени Майдану.

Правий сектор і Самооборона вимагають припинення вогню та обмеження повноважень Януковича

Правий сектор заявляє, що докладе максимуму зусиль для припинення кровопролиття в разі обмеження повноважень Януковича та припинення вогню з боку МВС.
Про це йдеться у заяві Правого Сектору і Самооборони Майдану, поширеній на сторінці Дмитра Яроша.

У приміщенні Київської державної міської адміністрації знаходиться медпункт, який надає допомогу пораненим. Як повідомляє 5 канал, активісти Євромайдану постійно заносять тіла померлих.

У вбитих помітні смертельні рани в головах, шиях тощо.

Жертвами снайперів стали 50 демонстрантів - ЗМІ.
Друкувати Медики кажуть, що померлих не можуть винести за межі Євромайдану.
Медики кажуть, що померлих не можуть винести за межі Євромайдану. Reuters 50 тіл не можуть винести з Майдану Приблизно 50 протестувальників стали жертвами обстрілу снайперів. Про це повідомляє 5 канал з посиланням на медиків Євромайдану.

Журналіст Osman Pashayev повідомляє: Шість автобусів беркута по Андріївському узвозу піднялися на Володимирську. Перекривають її - це заблокує всі вулички на Майдан зверху. Звідти будуть зачищати протест.






На правах реклами