Ми у Facebook
20.02.2014, 12:27

Рівне страйкує [+Відео]

Під час Народного віче, увечері 18 лютого було проголошено загальноміський страйк.
Мітингарі закликали бізнесменів, держслужбовців, студентів та всіх небайдужих рівнян не виходити на роботу, - пише rtb.rv.ua.

Як результат, речовий ринок та ринок Дикого були закриті, а на продовольчому базарі можна було зустріти лише поодиноких продавців. Адже напередодні, у соцмережах тих, хто нині торгуватиме пообіцяли закидати зеленкою. При цьому рух у центрі міста було заблоковано, а поблизу центру - ускладнено. Далі - Алла Сищук.

Відео дивіться у нашій відеогалереї

Більшість торгових точок у центрі Рівного - зачинена. Улюблені місця рівнян, де готують запашну каву, виглядають осиротіло.
Іван, рівнянин: "В «Юліці» прекрасна кава, думаю, зайду, вип'ю кави, а тут закрито все".

Вхід на ринок "Центральний" теж зачинений. Лише на периферії деінде стоять поодинокі продавці. Торгують переважно продукцією власного виробництва - молоком, сметаною, яблуками. Селяни розповідають, що не знали про страйк.
Валентина, продавець, Корецький район: "Всі пішли на майдан. Просто ми не були готові, це ж молоко".

До страйку долучилися і торговці речового ринку. За високою брамою помітно було лише охоронця, що патрулював територію ринку.

Віктор, рівнянин: "Очевидно, якщо базар не працює, то на це є серйозні причини. Коли в країні таке робиться, нічого дивного немає. Це є проявом громадянської позиції людей, у даному випадку підприємців".

Рух транспорту у центрі міста теж обмежений імпровізованими барикадами. Його патрулюють протестувальники. Триватиме страйк, за словами його ініціаторів, щонайменше ще два дні.
Алла Сищук, Сергій Сафта.





На правах реклами