Ми у Facebook
21.02.2014, 08:15

Нові розміри соціальних допомог малозабезпеченим сім'ям

zz.te.ua

Управління праці та соціального захисту населення м. Рівне повідомляє, що згідно з постановою КМУ "Про внесення змін до пункту 10 Порядку призначення і виплати державної допомоги малозабезпеченим сім'ям" особи, які надають соціальні послуги, отримали право одержувати державну соціальну допомогу.
Прийняті зміни надають змогу виплачувати державну соціальну допомогу тим, хто постійно доглядає за інвалідами II і III групи, людьми похилого віку та особами, які, за висновком медиків, вимагають безперервного догляду та нездатні до самообслуговування.

Оскільки такі громадяни фактично не можуть працювати і не мають можливості отримувати трудовий дохід і не мають додаткових джерел існування, тому потребують підтримки держави і відносяться до категорії малозабезпечених. До прийняття документа дана категорія громадян мала право лише на компенсацію, яка варіювалася від 7% до 15% прожиткового мінімуму для працездатних громадян. Прийняті ж зміни дозволять їм отримувати допомогу по малозабезпеченості.

Зарплати бюджетників у 2014 році


Таку допомогу в 2014 році, починаючи з 1 січня, зможуть отримувати більше 20 тисяч сімей, які здійснюють постійний догляд за найбільш вразливими категоріями громадян.

Довідка
Державна соціальна допомога малозабезпеченим сім'ям – щомісячна допомога, яка надається малозабезпеченим сім'ям у грошовій формі в розмірі, що залежить від величини середньомісячного сукупного доходу сім'ї.
На 2014 рік рівні забезпечення прожиткового мінімуму становлять:
- для пенсіонерів та інвалідів – 100% прожиткового мінімуму (на даний час 949 грн);
- для працездатних осіб – 21% прожиткового мінімуму (на даний час 255,78 грн);
- для дітей віком до 6 років – 85% прожиткового мінімуму (на даний час 877,2 грн);

Збільшено розмір допомоги малозабезпеченим сім’ям


- для дітей віком від 6 до 18 років – 85% прожиткового мінімуму (на даний час 1093,1 грн);
- для дітей віком від 6 до 18 років (за умови навчання) – 85% прожиткового мінімуму (на
даний час 1035,3 грн).





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ