Ми у Facebook
21.02.2014, 15:00

Спробуйте зимове варення: з гарбуза, ківі, бананів, лимону та хурми

Вже зима майже закінчилася, але й запаси варення теж? Варити варення можна не тільки влітку на зиму, а й взимку - на весну й літо. Жіночий Клуб пропонує прості рецепти зимового варення для рівнянок.
Варення з ківі і банана



Ківі - 5 шт.
Банан -1 шт.
Сік половини лимона
Цукор - 200 г


Ківі та банан порізати на шматочки, додати сік лимона, цукор та все перемішати. Варити з моменту закипання 10 хвилин, увесь час помішувати до загустіння. Розкласти у банки.

Оригінальний солодкий десерт

Варення з гарбуза, апельсину та лимону



Гарбуз - 1 кг
Апельсин - 1 шт.
Цукор - 1 склянка
1 лимон


Гарбуз очищаємо від шкірки. Нарізаємо невеликими кубиками, видаливши гарбузове насіння. Апельсин та лимон ріжемо шматочками разом зі шкіркою. Змішуємо в емальованій каструлі гарбуз, апельсин, лимон. Потім засипаємо все цукром, перемішуємо і залишаємо до появи соку. Після цього ставимо каструлю на плиту, доводимо масу до кипіння. Варимо варення на середньому вогні 10 хвилин, помішуючи. Далі розкладаємо готове варення у підготовлені банки невеликої ємкості.

Додайте у варення кориці та ванилі

Варення з хурми



Хурма - 1 кг
Цукор - 600 г
Коньяк - 150 г


Вимити і обсушити хурму, видалити кісточки. Вибрати м'якоть хурми зі шкірки за допомогою чайної ложки. М'якоть хурми викласти в неемальовану каструлю і засипати цукром. Поставити каструлю на вогонь, варити 10 хвилин при постійному помішуванні на тихому вогні. Зняти каструлю з хурмовим варенням, додати коньяк і добре перемішати. Розлити варення з хурми по стерилізованих банках.

Можна банки із зимовим варенням закрити металевими або капроновими кришками.

Смачного!

Цитата дня

Високе кулінарне мистецтво - це єдина здібність людини, про яку не можна сказати нічого поганого.
Фрідріх Дюренматт

Фото з сайтів: woman.ru, liveinternet.ru, derevnyaonline.ru, moevarenie.ru





На правах реклами