Ми у Facebook
22.02.2014, 13:27

Обрано нового в.о. міністра внутрішніх справ України [+ДОСЬЄ]

Народний депутат від "Батьківщини" Арсен Аваков обраний новим міністром внутрішніх справ України. Кандидатуру Авакова підтримало 275 нардепів.
Нагадаємо, що Віталій Захарченко був вчора звільнений Верховною Радою України з посади в.о. міністра МВС.

Арсен Аваков [ДОСЬЄ]

Народився 2 січня 1964 року в сел. ім. Кірова (Кіровський район , нині - Бинагадинский район) Баку в сім'ї військовослужбовця. За національністю - вірменин.
З 1966 року постійно проживає на Україні.
У 1981-1982 рр. працював препаратором кафедри «Автоматизовані системи управління » Харківського політехнічного інституту.
У 1988 році закінчив Харківський політехнічний інститут (спеціальність - «Автоматизовані системи управління», кваліфікація - інженер- системотехнік).

Турчинова обрали спікером Верховної ради

У 1987-1990 рр. . працював інженером у Всесоюзному науково дослідному інституті охорони вод.
У 1990 році заснував та очолив АТ «Інвестор», а в 1992 році - комерційний банк «Базис».
У 2002 році був обраний членом виконавчого комітету Харківської міської ради.
4 лютого 2005 указом Президента України Віктор Віктора Ющенка призначений головою Харківської обласної державної адміністрації і склав з себе повноваження Голови наглядової ради АТ « Інвестор» і АКБ «Базис».
26 березня 2006 обраний депутатом Харківської обласної ради V скликання , член комісії з питань бюджету.

Верховна Рада хоче передати Межигір'я в державну власність

3 лютого 2010 позачергова сесія Харківської обласної ради народних депутатів винесла вотум недовіри Авакову як голові області з формулюванням « за використання адміністративного ресурсу під час підготовки до другого туру президентських виборів».
5 лютого 2010 Президент України В. Ющенко звільнив Авакова з посади губернатора Харківської області на підставі ч.10 ст.118 Конституції України , де сказано, що, якщо недовіру голові районної чи обласної державної адміністрації висловили дві третини і більше депутатів від складу ради відповідного рівня , президент приймає рішення про відставку голови держадміністрації.
9 лютого 2010, через два дні після перемоги В.Януковича на президентських виборах, подав у відставку з поста голови Харківської обласної державної адміністрації згідно ч. 3 ст. 31 Закону України про державну службу «принципова незгода з рішенням державного органу чи посадової особи, а також етичні перешкоди для перебування на державній службі». заявивши що він ще не отримав на руки указу Президента про свою відставку і не хоче брати участі в цій мильній опері.
З 2010 року проживає в Італії.

У Верховній раді зареєстрували законопроект про імпічмент Януковича?

23 листопада 2012 був зареєстрований ЦВК України в якості народного депутата за списком ВО «Батьківщина». 27 листопада Аваков оголосив про свій намір повернутися на Україну і приступити до своїх обов'язків в якості народного депутата .
22 лютого 2014 був обраний Міністром Внутрішніх Справ.





На правах реклами