Ми у Facebook
23.02.2014, 00:24

З початку тижня від "ленінопаду" постраждали більше трьох десятків "вождів" [Фото+Відео]

З понеділка по суботу в Україні звалили або пошкодили щонайменше 36 пам'ятників Леніну.
Так, 17 січня постраждали 3 пам'ятники на Полтавщині: у Пирятині (відбили ніс), Лохвиці (написали "Кат" на постаменті) та у селі Сенча Лохвицького району (частково зруйнували), повідомляється "Українська Правда"

У ніч на 21 лютого активісти "Правого сектора" і прості городяни скинули з постаменту пам'ятник Леніна в центрі Житомира, на площі Соборній.

У ту ж ніч активісти скинули пам'ятник Леніну в Боярці, Броварах, Білій Церкві (Київська область). Також звалили монумент у Славуті (Хмельницька область).

22 лютого у Полтаві вождя світового пролетаріату повалили за допомогою КамАЗа і троса. Городяни спершу попередили владу про необхідність демонтажу пам'ятника, а потім взялися робити це самі.

У ніч на 22 лютого в Дніпропетровську Леніна валили більше, ніж шість годин. Його пиляли, розбивали і стягували з допомогою троса, крана і вантажівки. Група молодих людей хотіла цьому завадити, хтось з них вистрілив, були постраждалі. Правоохоронці перешкоджати поваленню пам'ятника не намагалися.



Як рівненські нардепи проголосували за усунення Януковича

Ще одного Леніна досить швидко, за допомогою троса, накинутого на шию, скинули з постаменту в Чернігові. Те ж саме зробили у Прилуках (Чернігівська область).

Крім того, у суботу повалили пам'ятник Леніну у Херсоні. Також впав кам'яний Ленін на головній площі Миколаєва.

Зруйнувати пам'ятник Леніну спробували у Запоріжжі. Між прихильниками опозиції й захисниками пам'ятника (активістами Комуністичної партії й Народного ополчення) виникла бійка. У її ході невідомі в шкіряних куртках з натовпу захисників пам'ятника відкрили вогонь в опозиціонерів.

Судячи зі звуків, стріляли з пістолета. Інформації про поранених немає.



Загалом географія повалених Ленінів з понеділка 17 лютого до суботи 22 лютого виглядає наступним чином:

Сумська область: Суми, Конотоп;

Дніпропетровська область: Дніпропетровськ, Дніпродзержинськ, Кривий ріг;

Запорізька обл: селище Балабіно, Запоріжжя (спроба повалення);

Призначено позачергові вибори Президента України

Черкаська область: Звенигородка, Лисянка, Христинівка, Маньківка, Сміла, Умань, селище Буки Маньківського району області, Корсунь-Шевченківський, Жашків, Канів (розфарбували)

Полтавська: Полтава, Миргород, Глобино, село Зубань Глобинського району, Диканька (облили фарбою), Пирятин (відбили ніс), Лохвиця (написали "Кат" на постаменті), село Сенча Лохвицького району (частково зруйнували).

Одеська: селище Саврань;

Чернігівська: Чернігів, Прилуки;

Житомирська: Житомир;

Хмельницька: Хмельницьк, Дунаївці, Деражнь, Старокостянтинів, Славута;

Київська: Біла Церква, Боярка, Бровари

Як повідомлялося, з 8 грудня по 10 лютого у Києві в Україні пошкодили або спробували пошкодити не менше 19 пам’ятників Володимиру Леніну.





На правах реклами