Ми у Facebook
25.02.2014, 14:17

Троє рівнян можуть стати народними депутатами

Формування нової виконавчої влади дає шанс стати народними депутатами тим кандидатам, які "не дотягнули" до прохідного місця в списку. Хто з рівнян має таку перспективу?
У партії "Батьківщина" народними депутатами на сьогодні є 65 "списочників". Найближча позиція у виборчому списку "Батьківщини", яку займає рівнянин, - це №78. На цій позиції знаходиться народний депутат попереднього скликання, екс-голова обласної організації ВО "Батьківщина" Юрій Прокопчук. Отже, якщо 12 представників "Батьківщини" у нинішньому парламенті будуть призначені на посади, які не сумісні із депутатським мандатом, Юрій Прокопчук має шанс зустрітись у сесійній залі парламенту з нинішнім в.о. голови обласної "Батьківщини" Миколою Кучеруком. Саме він минулого літа змінив Прокопчука у кріслі очільника "Батьківщини" на Рівненщині, натомість екс-нардеп пішов у "довгострокову відпустку". До слова, один "списочник" "Батьківщини" вже отримав посаду в новій владі - це Степан Кубів, якого Верховна Рада 24 лютого призначила головою Нацбанку.

Юрій Прокопчук
Юрій Прокопчук


Майдан написав лист Тимошенко: "Просимо відкликати свою кандидатуру"

У партії "УДАР" теж є "умовно прохідний" кандидат-рівнянин - це голова виконкому обласної організації "УДАРу" , директор компанії "Сталь-М" Олексій Муляренко. У списку він під номером 43, натомість до парламенту пройшли 34 "ударівці". Вісім нових кадрових призначень членів фракції - і Олексій Муляренко теж потрапляє у "будинок під куполом". До слова, один нардеп від "УДАРу" вже отримав нову посаду - це Валентин Наливайченко, який став головою СБУ.

Олексій Муляренко
Олексій Муляренко


Як працювали снайпери на Майдані [Фото+Відео]

І у "Свободі" є рівнянин, який має шанси потрапити до парламенту - це голова Рівненської міської організації ВО "Свобода", депутат обласної ради Олексій Бучинський. У парламенті нині працює 25 "списочників" від "Свободи". У Олексія Бучинського - номер 31. Один депутат-"свободівець" уже отримав нову посаду - це Генпрокурор Олег Махніцький. Ще чотири призначення "свободівців" на посади, не сумісні з мандатом, - і Олексій Бучинський отримає можливість упродовж року пройти через три ради: від міської, депутатом якої він був обраний восени 2010-го, через обласну, мандат якої отримав на позачергових виборах у квітні 2013-го - і до Верховної.

Олексій Бучинський
Олексій Бучинський


Рівняни співають гімн, оплакуюче героїв Майдану [ВІДЕО]

Зазначимо, що всі ці прогнози мають сенс у разі, якщо не буде оголошено дочасних виборів до Верховної Ради...





На правах реклами